Fem ungdommer på startstreken

Når VM arrangeres på Lygna Skisenter denne uken.

Det er alltid spennende å følge med på hvordan det går med de i årene etter at de har fått stipend. Akkurat nå er vi stolt og imponert over utviklingen til fire langrennsløpere, som alle har fått stipend av oss i tidligere år.

Faktisk er så mange som fem tidligere idrettsstipendvinnere, tatt ut til å representere Norge under VM på Lygna. De skal delta i Junior VM og VM for U/23 år i langrenn. Siste gang dette mesterskapet ble arrangert i Norge var på Stryn i 2004. To tidligere stipendvinnere som opprinnelig var påmeldt VM, fikk denne uken glad-nyheten om at de får gå verdenscuprenn i Lahti.

Emma Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb og Maria Hartz Melling, Konnerud IL (jentene er født med to dagers mellomrom,) skal delta i Junior VM.  Maria er født 18/12-2002, Emma 20/12-2002. Dette er unge jenter!

Emma skal gå 15 km skate fellesstart, stafett og 5 km klassisk
Maria skal gå stafett, 5 km klassisk og sprint skate

 

 

 

 

 

 

 

I fjorårets VM i Finland tok Martin Kirkeberg Mørk, to VM-gull i Junior VM. Margrete Bergane ble verdensmester på 15 km klassisk fellesstart, tok bronse på 5 km skate og bronse på stafetten sammen med Emma Kirkeberg Mørk og Maria Hartz Melling. Margrete var satt opp til å gå 10 km klassisk i U/23-klassen, men ble denne uken tilbudt plass i verdenscuprennet i Lahti, her skal hun gå 10 km klassisk. I tillegg skal Kristine Stavås Skistad gå sprinten.

I U/23-klassen går Martin Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb, 15 km klassisk
Margrete Bergane, Konnerud IL skal gå 10 km klassisk i verdenscuprenn i Lahti
Kristine Stavås Skistad Konnerud IL. Stiller i sprint under verdenscuprenn i Lathi

 

 

 

 

 

 

 

Mesterskapet startet tirsdag 22/2-22 med 15 km fellesstart skate med Emma Kirkeberg Mørk i aksjon. Hun tok en solid 10. plass, kun 54 sekunder bak vinneren Helen Hoffmann fra Tyskland.

VM arrangeres i perioden 22-27/2-22, og vises på direkte på NRK TV.

Vi skal følge med og heie ekstra på disse hardtarbeidende og dedikerte ungdommene!