Joshualyn Favour Reeves

Fotballjenta som er på god vei mot sitt store mål!

Vestfossenjenta Joshualyn Favour Reeves har mottatt Sparebanken Øst sitt Idrettsstipend.  Stipendet var 2-årig, med en total utbetaling på 40.000 kroner fordelt med 20.000 kroner i 2019 og 20.000 kroner i 2020. Under utdelingen på Idrettens Festaften i februar 2019, ble Joshualyn intervjuet av Drammens Tidende og saken fikk denne overskriften:

Jeg vil bli proff!

Nå nærmer årets fotballsesong seg slutten og vi har snakket litt med Joshualyn for å høre hvordan det går og hva som har skjedd siden sist.  Vi gleder oss over at hun ser ut til å være på god vei til å nå sine idrettslige mål.  Hun har fått lovende omtale i media og av fotballforbundet og fått kreditert sitt talent, innsats og gode holdninger ved å bli tatt ut på landslag.

Vi spurte henne direkte; Har du kommet nærmere din drøm om å bli proff det siste året?

Ja, jeg vil si at jeg har kommet nærmere drømmen om å bli proff i løpet av det siste året. Jeg har tatt steget fra J17 til Jj19 på landslagsnivå. Det har resultert i bedre internasjonale referanser og jeg har hatt en god sesong med klubben.  Dette er noe andre legger merke til.

Foto: Vegeir Kjærstad/Ephy McConnell (øverste bilde)

Målscoreren!

Det har blitt over 30 landskamper siden du først startet på landslaget i J15. Nå kan vi lese i media at du nylig har spilt landskamp på J19 og til og med har scoret flere mål. Hvordan er det å spille på et landslag i forhold til klubbfotball?

Den største forskjellen ved å spille på landsalget er at du får spilt mot noen av de beste i verden og kjent på hvor nivået ligger internasjonalt. På J19 nivå er det mange av de vi møter som også spiller på topplag i utlandet. I klubb derimot er det også et høyt nivå ettersom du spiller mot noen av de beste i Norge, og det er grunnlaget for landslagsspill.

Du har sagt at du skulle bruke pengene du har fått på skole og idrett. Hvordan får du kombinert idretten med skolearbeid når du er ute på reise og samlinger?

Det er ikke alltid like lett og få gjort så mye skole når man er på samling, med møter og mye annet som skjer. Det som er bra er at vi alltid får satt opp tid til skolearbeid på samlinger, og at på NTG så har de et leksehjelp tilbud for de som går glipp av mye skole på grunn av idretten. Det er likevel viktig å prioritere skolearbeid, slik at man ikke henger langt etter når man kommer tilbake fra samlinger.

Idrettsutøvere på ditt nivå må prioritere hardt og jobbe målrettet. Hva er det som driver deg og hvilke teknikker bruker du for å utvikle deg?

Det som driver meg til å prioritere fotballen så mye som jeg gjør, er at jeg syntes det er veldig gøy.

Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg også fått ett stort ønske om å kunne gi tilbake, til de som har hjulpet meg på veien og lagt ned mye for at jeg skal lykkes.

Har du et råd du vil gi til yngre fotballjenter som vil opp og frem? Noe som har hjulpet deg frem til der du er i dag?

Det rådet jeg vil gi til unge fotballjenter er at det viktigste er å ha det gøy. Det å kunne ta til seg positive og konstruktive tilbakemeldinger og faktisk gjøre noe med det, er noe av det viktigste jeg har lært.

Råd fra Joshualyn Favour Reeves, Vestfossen IF: Vær nysgjerrig og ta til deg læring!