Jubler for pengegave til ny fotballhall

Hokksund IL har fått 3,5 millioner kroner av Sparebanken Øst

Etter brannen i den gamle turnhallen i idrettsparken på Loesmoen, ble det for alvor fart på planene om å bygge ut og bygge om den store tomta. Turnhallen skal bygges opp igjen, mens Hokksund Idrettslag bygget ny fotballhall som står ferdig året etter brannen.

«Vi skal bygge en såkalt kald 7’er eller en liten 9’er-hall til bruk året rundt. Det skal kun brukes jordvarme for å varme opp bygget, men selv om det er 15 minusgrader ute, vil hallen holde 6-7 grader.»

– Håvard Lind og Kjell Bruknapp

De to ildsjelene sitter i en prosjektgruppe sammen med Børre Hobbelstad, Knut Håkon Berglia og Finn Mathisen. Fotballhallen, inkludert et servicebygg, har et budsjett på 20,5 millioner kroner.

– Gaven fra Sparebanken Øst kommer svært godt med for å dekke kostnadene. I tillegg får vi et rentefritt lån fra Øvre Eiker kommune og et forskudd på tippemidler. Uten godviljen fra banken og kommunen hadde ikke disse planene vært realistiske, sier styreleder Kjell Bruknapp.

Store planer for idrettsparken

Klubbmedlemmene kan også se frem til en ny 11’er kunstgressbane ved siden av den nye fotballhallen. Den skal stå ferdig våren 2019 og skal da erstatte den gamle Øvre Eiker Stadion ved Eikersenteret. Hokksund IL skal stå for byggingen av denne på vegne av kommunen.

– Men all vinterfotball vil i fremtiden skje i hallen, og ikke på Falkbanen eller den nye kunstgressbanen. Ved å gjøre det slik skåner vi banene, sparer driftskostnader og unngår spredning av gummigranulat, sier Lind.

Vestfossen IL og Eiker Kvikk skal også få muligheten til å leie hallen, og på dagtid er det naturlig at den leies ut til skoler.

– Her ønsker vi at det skal være mest mulig aktivitet fra morgen til kveld. I tillegg til en ny kaldhall og en ny kunstgressbane, vil også Hokksund turnforening sørge for gjenoppbyggingen av turnhallen. Den skal gi moderne treningsfasiliteter både til turnere, Eiker Cheerleading Team og Eiker bordtennisklubb. Det skal også bygges en bane for sandvolleyball og sandhåndball. Byggeplanene har et samlet beløp på mellom 70 og 80 millioner kroner.

Gir millioner til lokalsamfunnet

Hokksund IL søkte om pengestøtte gjennom Spire-ordningen, der midlene i hovedsak er satt av til lag og foreninger innen idrett, kultur og frivillighet. Midlene benyttes til tiltak rettet mot barn og unge, talentutvikling, anlegg og utstyr. Sparebanken Østs gavetildelinger har tradisjon tilbake til 1800-tallet. I alle disse årene har en betydelig del av bankens overskudd blitt ført tilbake til lokalsamfunnet.

– Gaven til Hokksund IL er den største enkeltgaven banken noen gang har gitt, men hallplanene er så gode at det er med stor glede vi vil bidra til at hallen kan bygges, sier direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst, Per Øyvind Mørk.

Søk om midler