Klar for ny skøytesesong

Med Sparebanken Øst på brystet er nå talentlaget til Norges Skøyteforbund igang med is under skøytene.

Med tilnærmet normale treninger og samlinger etter at restriksjoner er sluppet litt opp gjør talentlaget seg klar for en ny sesong. I år har de kuttet en del ned på lagene og jobber med spissing og bedre oppfølging av løperne inn mot de to neste årene. Laget for neste sesong består av 15 unge løpere, pluss Sofie Haugen som trener med Team Sørmarka.

Utøvere Talent 2020-2021

Ane By Farstad,  Sportsklubben Falken Skøyter
Magnus Bakken Haugli, Jevnaker
Julie Samsonsen, Fana IL
Odin By Farstad, Sportsklubben Falken Skøyter
Birk Finnstø Refsaas, Bøsk
Simon Aannø, Bøsk
Tobias Fløiten, Nord-Odal skøyteklubb
Oddbjørn Mellemstrand, Stavanger Sandnes Skøyteklubb
Kasper Tveter, Fram IL Skøyter
Sander Eitrem, Nord-Odal skøyteklubb
Arwen Szygenda, Sør-Fron IL Skøyter
Marte Bjerkreim Furnee, Asker skøyteklubb
Sarah Marie Sanderud, Nord-Odal skøyteklubb
Amalie Haugland, Bergen SK
Julie Berg Sjøbrend, Aktiv skøyteklubb

Teamet som skal sette løperne i stand til å yte maksimalt består av disse dyktige folkene:

Lasse Sætre, Sports/ utviklingssjef
Bjarne Rykkje, Landslagstrener Elite
Jeremy Wotherspoon, Landslagstrener Elite
Jonas Bekken, Landslagstrener Elite
Edel Therese Høiseth, Landslagstrener Elite
Siri Moseng Reisersen, Trener Talent 2026

Målsetningen er å produsere seniorlandslagsutøvere som er trenings-, prestasjons- og kulturmessig moden til å være på seniorlandslag.

Sesongen 2019-2020 kan oppsummeres med følgende flotte resultater:

  • 4 utøvere tok steget fra talentlag til seniorlandslag.  Vi gratulerer  Odin By Farstad, Hallgeir Engebråten, Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv som nå blir å finne på seniorlandslaget.
  • 4 utøvere kvalifiserte seg til verdenscup for seniorer, Odin By Farstad, Hallgeir Engebråten, Kristian Ulekleiv og Sofie Haugen
  • 3 utøvere fra Talentlaget kvalifiserte seg til VM enkeltdistanser, sprint eller allround. Disse deltok i VM denne sesongen; Odin By Farstad (sprint VM), Hallgeir Engebråten (VM allround, VM enkeltdistanser lagtempo) og Sofie Haugen(VM allround, VM enkeltdistanser 5000m).
  • 4 utøvere fra prosjektet skal kvalifisere seg til OL 2022.  4 utøvere fra prosjektet er på seniorlandslag pr dags dato. Det vil si at vi har et godt grunnlag for at noen av disse kvalifiserer seg til OL 2022.
  • 1 utøver fra prosjektet skal ta medalje i OL 2022. Allan Dahl Johansson, Ragne Wiklund, Hallgeir Engebråten, Peder Kongshaug er foreløpig de som ligger best an til medalje, av løpere som har vært med i Talentgruppen i perioden. I tillegg er det også aktuelle løpere innen teamsprint og lagtempo.

Sparebanken Øst har støttet Norges Skøyteforbund sitt talentlag med kr. 1.000.000 i året fra 2018 med en avtale som går ut 2022.  I slutten av februar 2020 tok vi med oss to busslaster med skøyteinteressert publikum fra Drammen og Øvre Eiker og fikk være med på en fantastisk moro dag da Skøyte VM ble arrangert i Vikingskipet på Hamar. Vi heiet litt ekstra på utøverne fra Norge, men sørget også for å få opp stemningen når andre løpere rundet vår sving.  Vel tilbake var alle enige om at dette var en opplevelse for livet!

Corona til tross, deler av talentlaget er tatt ut til å representere Norge i VM, WC og EM som arrangeres samlet i en 5-ukers periode i januar/februar 2021.  Medaljene henger høyt men vi er sikre på at alle de norske jentene og gutten kommer til å kjempe for edelt metall og jakte personlige rekorder.

Vi gleder oss til kommende sesong og ønsker lykke til med oppladning og konkurranser for hele laget!

Under her er hele talent-laget samlet på Hamar under samlingen på sommeris.