Lucas Pinheiro Braathen

Merk deg dette navnet!

Alpinkjøreren fra Hokksund går sine egne veier og sikter seg nokså ubeskjedent inn mot den store gjeve World Cup-kula.  Det står ikke på innsats, vilje eller planlegging for  19-åringen, han er en dedikert og opptatt  ung mann som vi er veldig imponert av!    Til tross for at Lucas har vært på den andre siden jorden har han tatt seg tid til å svare på noen spørsmål fra oss .

I februar 2019 skulle Lucas stått på scenen i Drammens Teater for å motta Sparebanken Øst sitt idrettsstipend, men det gjorde han ikke.  Han hadde en absolutt legitim grunn til å heller kunne ta seg inn igjen etter en flott 2. plass i Super G under Junior VM i Val Di Fassa Italia.  I kombinasjonsrennet dagen etter ble det en fin bronse.  For øvrig konkurrerte han også i storslalåm og slalåm under samme mesterskap.

Bare ungutten!

Enda så ung du er, så har du allerede oppnådd gode nasjonale og internasjonale resultater så langt i idrettskarrieren; hva driver deg videre dag etter dag?

Det gjelder å huske hvor godt de dagene man presterer smaker. Jakten på den følelsen gjør det enklere å stå på dag etter dag.

Man har ikke lyst til å gjøre jobben hver dag, men man må komme seg ut å jakte på følelsen av da man presterte på konkurransedagen. Det er også viktig å huske at det er alltid noen konkurrenter som gjør jobben, så du må gjøre det selv også!

Hva har gjort deg til den du er i dag?

Jeg tror det er lysten min til å være annerledes og uavhengig av noen. Jeg har veldig lyst til å kunne klare meg selv og være selvstendig. Siden jeg startet med idrett, har jeg hatt lyst til å lage et navn for meg selv. Jeg liker følelsen av å være litt annerledes på mine måter.

Du utmerker deg både i idrett og på skolen.  Hvordan planlegger du for å få tid til skole, trening og blir det noen tid til sosiale aktiviteter?

Jeg tror at nøkkelen til å klare å kombinere stor mengde med skole og trening, er å samarbeide med skolen og legge en plan for når man skal trene og når man skal gjøre skole. På samlinger så liker jeg å fokusere på idrett om morgenen, deretter hvile og restutisjonstrening, og så få gjort litt skole før og etter middag. Heller gjøre litt skole hver dag, enn masse på få dager. Dersom skole, hvile og trening er unnagjort, er det fullt mulig å få tid til sosiale aktiviteter, dersom man føler seg opplagt.   Vi legger til at Lucas gikk ut av Persbråten videregående skole, toppidrett, i vår og satser nå fullt på idretten sin.

Hva er det ultimate målet ditt og hvordan jobber du for å komme dit du vil?

Mitt store mål er den store krystallkulen i World-Cup sirkuset. For å nå den så prøver jeg å heller gjøre langsiktige enn kortsiktige valg. Det er også viktig å alltid gjøre jobben som kreves, selv på en dag det ikke frister.

Også tror jeg det er veldig viktig å koble av litt innimellom øktene, og gjøre noe helt annet enn idrett!

Da vi snakket med Lucas var han i New Zealand på treningsleir.  Sammen med landslaget tilbringer han en hel måned på ski der.  Han melder at det er helt rått! Kul natur og en helt annerledes kultur! Lærer av de aller beste, men får også tid til å gjøre noe litt annet enn trening i ny og ne 🙂

26. oktober braker det løs med World Cup i Sölden.

Vi gleder oss til å følge deg videre Lucas – lykke til på veien!