Millioner av kroner til lokal frivillighet

Sparebanken Øst sitt gavefond SPIRE har hittil i år delt ut penger til 40 lag, foreninger og organisasjoner

Med et bankende hjerte for lokalsamfunnet, erkjenner vi verdien og behovet for å bidra til å støtte og utvikle samfunnet rundt oss. Derfor setter vi hvert år av penger som skal gis tilbake til de som, helt frivillig, gir av seg selv for å forbedre nærmiljøet mitt. Gjennom aktivitet innen idrett, kultur eller humanitært arbeid gjør de fritid og hverdag bedre, spesielt for unge, men også for allmennheten.  

Mer enn ti millioner kroner

Årets første runde av SPIRE-tildelinger er nå klar og det deles ut 10.754.000 kroner. Pengene går til idrett, kultur, humant arbeid og andre allmennyttige formål. Foreningene som har fått penger denne gangen er kontaktet. På listen finnes også idrettslag, teatergrupper og andre foreninger som vi har langsiktige avtaler med. Neste åpne søknadsrunde har frist 1. november 2023.

Se hvem som har fått  Se mer om SPIRE 

En gave som kan redde liv?

I midten av juni var vi med på å gjøre en forskjell for Drammen Røde Kors. Det var sommerfest for de frivillige, og her møtte vi helt overraskende opp med en stor sjekk. På sjekken står det at de skal få 1,2 millioner kroner inn på konto – slik at de kan bestille seg en flunkende ny og velutstyrt mannskapsbil. Bilen de har i dag er fra 2004, og ikke alltid til å stole på, og det er avgjørende for dem i det fantastiske arbeidet de gjør for folk flest.

Det å kunne komme frem til skadde personer og få brakt de til sykehus på en trygg måte – med det beste utstyret ombord, kan være forskjell på liv og død. Å kunne bidra til forutsigbarhet og sikkerhet for denne fantastiske frivillig-gjengen er en sann glede. Dette måtte dokumenteres, og du kan se reaksjonen til de frivillige i denne filmen laget av vår lokale samarbeidspartner Catapult Film AS.

Se film fra overraskelsen