Møt årets Idrettsstipendvinnere

Drømmer er verdt å investere i! La deg inspirere og imponere av fire ungdommer med store mål og store drømmer

Hvert år søker vi etter ungdom som brenner for og er talentfulle innen en idrett. Gjennom stipendet Sprang ønsker vi å gi de unge en klapp på skulderen og noen kroner på konto. Et økonomisk tilskudd kan være det dyttet man trenger for å ta spranget videre i sin idrettskarriere.

Vi glade for å kunne gi disse fire ungdommene en håndstrekning på sin vei mot toppen.

Sebastian Mejer Rasmussen, Drammen Roklubb

Sebastian er 20 år og ror for det meste på Drammenselva – alene, eller sammen med andre roere i Drammen Roklubb. I U23 VM tidligere i år ble han nummer 17. i dobbeltsculler, og tok en fin 8.plass i en større regatta utenlands, da i singelsculler. 20-åringen har også flere medaljer fra NM opp gjennom årene.

Veien til en ro-karriere var ikke gitt for Sebastian. Da han for noen år siden avsluttet sin svømmekarriere var det hans mor som meldte ham på ro-skole. Etter et noe motvillig forsøk oppå vannet, ble han motivert av treneren, og har ikke angret på det siden. I dag følges han opp sportslig av blant andre Fredrik Bekken (sølv i dobbeltsculler i Sydney OL 2000).  Verken forbund eller klubb kan dekke treningssamlinger i inn- og utland. Derfor ønsker Sebastian å bruke stipendet sitt til å få god matching på andre arenaer enn hjemmevante Drammenselva.

Hva tenker så hovedpersonen selv?

Det er en motivasjonsfaktor i seg selv å få tildelt et slikt stipend. Jeg får en følelse av at dere fra Sparebanken Øst satser på meg. Noe jeg selvfølgelig er veldig takknemlig for. Pengene skal først og fremst betale samlinger og reiser, og om det er noe mer igjen, så skal det gå til utstyr, som kan hjelpe meg prestere bedre på trening og konkurranse.

Vil du vite mer om Sebastian kan du få et godt bilde av ham i intervjuet som ble gjort av ham som 17-åring. Det er nettopp derfor han er blitt så god som han er i dag.

Les intervjuet her

Bendik Horgen-Rasmussen, Aron Skiklubb

18-åringen fra Hyggen er på juniorlandslaget i Freeski og kjører grenene Slopestyle og Big Air. Sist vinter hadde han flere seiere og pallplasser i Norgescup. De utallige timene i Drammen Skisenter har også gitt gode resultater fra blant annet Europa-cup og 6. plass i Junior VM.

Idretten han driver med er dyr og krever mye reising, skipass i mange forskjellige anlegg og mye utstyr. Stipendiet Så selv om unggutten er på et landslag dekkes ikke alle reisekostnader til treningssamlinger og konkurranser utenlands av Norges Skiforbund. Blant annet måtte han selv dekke kostnader til Junior VM i New Zealand tidligere i år. Der tok han en flott 6. plass i Slopestyle.

Bendik går på Wang Toppidrett Romerike og bor til daglig på Lørenskog. Men, han er ofte på hjemmebane hvor han er et stort forbilde for de yngre medlemmene i Aron, og her lærer han gjerne bort noen triks. Bendik ble tidlig interessert i ski og fart, og har brukt mye tid sammen med kameratene sine i skibakken i hjemklubben sin Aron Skiklubb. De terper på triks og kjører rails og koser seg sammen, og ikke minst filmer de hverandres akrobatikk.

Dette sier Bendik selv om stipendtildelingen

Jeg er først og fremst veldig takknemlig for dette stipendet. Pengene vil gå med til reiser til Europacup og diverse alpeturer til de feteste og største parkene slik at jeg kan utvikle ferdighetene mine som skikjører. Jeg har også planer om å bruke pengene på flere filmprosjekter (til høyre på bildet).

I mars 2023 ble han intervjuet i Drammens Tidende. Les gjerne intervjuet og se videoen av ham. Vi ble i hvert fall veldig imponert og litt skremt av å se triksene

Les intervju og se ham i aksjon her

Embla Teien Igelstad, Nero Sportsdansere

17-årige Embla fra Steinberg representerer den Oslo-basert klubben Nero Sportsdansere, hvor hun har funnet sin partner Lucas Bakstad. Embla har flere gode resultater internasjonalt og nasjonalt. Blant annet Nordeuropeisk mesterskap i Finland og en stor konkurranse i Danmark For kort tid siden ble det seier for paret da de danset i Østlandsserien i Drammen.

Prestasjonene gir motivasjon til å fortsette utviklingen og ønsket om å representere Norge. Stipendiet skal brukes til kostnader i forbindelse med trening, private timer, reiser til konkurranser og utstyr. Som en profesjonell toppidrettsutøver representerer hun Norge i sportsdans, både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Sportsdans er en idrett som krever ekstrem innsats, dedikasjon og ikke minst penger. Privattimer med trenere er noe av det viktigste for utviklingen av nye koreografier som kreves når man skal delta i konkurranser. Måned etter måned bruker de flere tusen kroner på dette. Stipendet vil også bidra til å dekke kostnader knyttet til reising til konkurranser, treningsleirer både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til konkurranseutstyr som kjoler, sminke, hårprodukter, tanning produkter og dansesko. Pengene bidrar til å lette økonomien, og gjøre at Embla kan fokusere fullt på sin idrettskarriere og sine mål.

Les hva Embla mener om tildelingen 

Sportsdans er en sport som krever mye tid og penger. Dette stipendet skal brukes til treninger, privattimer, treningshelger og konkurranser både nasjonalt og internasjonalt. Samt nødvendig konkurranseutstyr, som kjoler og dansesko. Jeg er veldig takknemlig og setter stor pris på å få dette stipendet! Dette stipendet vil gjøre at jeg kan fortsette å utvikle meg videre som danser!

Jørgen Jønvåg, Sande Kraftsportklubb

Unggutten fra Vestfossen er bare 17 år, men han er sterk som få og kan titulere seg som Verdensmester i styrkeløft i sin årsklasse. Under årets VM vant han nemlig alle 3 øvelser (benkpress, knebøy og markløft), sammenlagt og satte ny verdensrekord i knebøy med 336 kg! Han ble i år også Nordisk mester med Gull i alle tre øvelser og sammenlagt.

Stipendiet skal han bruke til reiser i forbindelse med trening og konkurranser, i tillegg skal han kjøpe utstyr.

Jørgen startet sin idrettskarriere med fotball i Vestfossen IF. Han var god også der, men fikk etter hvert lysten på vektløfting for et par år siden. Selv om denne idretten er mer individuell har han ikke angret på at han turte å satse. I dag er han tilknyttet Sande Kraftsportklubb, men trener allikevel vekter på hjemmebane i Vestfossen jevnlig. Til daglig går han på El- og energilinjen på videregående skole i Kongsberg, og har ikke helt planene klare for hva han ønsker å gjøre i fremtiden.

Jørgens ord om stipendtildeling

Dette stipendet betyr mye for meg. Sporten min er ikke billig, og utstyret jeg bruker er ganske dyrt. Det er nok det jeg kommer til å bruke mye av pengene på. I sporten bruker vi flere forskjellige drakter; benkeskjorte, knebøydrakt, markløftdrakt. Disse draktene koster godt over 2.000-3.000 hver så her får pengene noe å gå på.

Jury og kriterier 2023

I årets jury satt Jostein Nilsen (sportsjournalist i Drammens Tidende), Janne Cecilie (Sissi) Hafskjold, (konsulent samfunnsutvikling i Drammen Idrettsråd) og Per-Øyvind Mørk (Sparebanken Øst). 

Kriteriene for få Idrettsstipendet Sprang er at søkerne må være mellom 16 og 20 år og fra Drammen eller Øvre Eiker. De må viste til gode idrettslige resultater på nasjonalt nivå.

Idrettsstipend er tidligere gitt til disse unge talentene

Gratulerer til årets fire unge som fikk Sprang Idrettsstipend 2023. Vi ønsker de  lykke til innen sine forskjellige idretter.