Nå er de tilbake, sterkere enn i fjor!

I showregattaen Drammen River Cup kan du se våre to ro-stipend vinnere måle krefter med hele landets eliteroere.

Når Drammen Roklubb skal arrangere den publikumsvennlige regattaen Drammen River Cup, vil du finne Ulrik og Thea på startstreken. Regattaen blir et av årets store høydepunkt på Drammenselven, med mer enn 130 roere på startstreken. Arrangørene har hentet inspirasjon for Oxford og Cambridge hvor de store roregattaene har lange tradisjoner. Med korte distanser og god mulighet til å se fra elvebredden blir dette helgens høydepunkt i Drammen sentrum. 

Forhåpentligvis er det ikke like kaldt i vann eller vær som den dagen vi filmet stipendvinnerne våre i desember i fjor!

Se film av stipendvinnere for 2021. (Åpnes i YouTube)  I filmens vil du også se ishockeyspilleren Lucas Øvrebø Ondrcka.

Ulrik Pharo Lohne

En av to roere som fikk idrettsstipend fra Sparebanken Øst i 2021 har hatt en bra vintersesong. Vi tok en prat med ham rett før påske, og her er hva han kunne fortelle;

Hvordan har treningssesongen vært?
Jeg har hatt en veldig bra vintersesong og fått trent både mye og bra. Heldigvis har jeg sluppet unna treningsavbrudd på grunn av sykdom, og dermed har jeg klart å utvikle meg fysisk. Noe jeg fikk bevist da jeg tangerte junior-norgesrekorden på 2000 meter på romaskin. Den var det Kjetil Borch som hadde og nå deler jeg den sammen med han på tiden 6.00.00.

Hva er sesongens hovedmål?
Målet for sesongen er helt klart junior EM og VM som begge skjer i Varese, Italia. Der er min målsetting å kvalifisere meg til A-finale.

Hvilken båt/klasse skal du ro under Drammen River Cup?
Jeg skal ro singel under Drammen River Cup, det blir spennende å se hvordan jeg ligger an nasjonalt. Gleder meg også til å ha publikum nært innpå igjen, og få følt på skikkelig konkurransestemning.

Har du brukt noe av stipendet du fikk?
Jeg har brukt litt av stipendpengene. De brukte jeg på å kjøpe meg en sykkelrulle, noe som har kommet til god nytte denne vinteren.

Lever drømmen om idrettsstipend i USA fortsatt?
Ja, drømmen om å studere i USA lever fortsatt og slik det ser ut akkurat nå så er sannsynligheten stor for at jeg kommer til å dra. Første skritt på veien er å besøke noen av de aktuelle skolene for å se hvordan det er. Jeg skal kombinere roing med ingeniørstudier.

Hva er planene for trening og konkurranser denne sesongen?
Åpningsregattaen er Drammen River Cup som starter allerede 23. april. Deretter kommer det flere nasjonale regattaer på Årungen og uttak mot internasjonale mesterskap. Junior EM er 22-23. mai og Junior VM er siste uka i juli.

Thea Njaastad

Thea som også fikk stipend fra banken i 2021, trigges av resultater. Nå er hun superklar for ny sesong på vannet. Her kan du lese hennes tanker om trenings- og konkurransesesongen.

Hvordan har treningssesongen vært?
Vintersesongen han vært ganske lang og tøff, men jeg har klart å holde motivasjonen oppe til et visst nivå. Enn så lenge har jeg klart å holde korona unna, noe jeg er veldig fornøyd og takknemlig for. Det har jeg klart ved å være veldig forsiktig når det gjelder det sosiale, med kun en liten sosial sirkel på få mennesker utenfor skolen.

Hva er sesongens hovedmål?
Mine hovedmål for sesongen er å representere Norge i U19 mesterskap. Først ut er U19 EM som går i Italia i slutten av mai.

Hvilken båt/klasse skal du ro under Drammen River Cup?
Jeg gleder meg veldig til å ro singel sculler for damer U19. Det skal bli så moro å ha publikum på elvebredden igjen.

Har du brukt noe av stipendet du fikk?
Jeg har brukt litt av stipendet på treningsutstyr. Jeg har nettopp vært på treningssamling med Wang Toppidrett i Tsjekkia, også der kom stipendet godt til nytte!

Hva er planene for trening og konkurranser denne sesongen?
Nå som påskeferien er over har jeg planer om to treningsøkter om dagen. Det er viktig å fortsette med god og mye trening fram mot sesongstart og Drammen River Cup. Det viktigste er å få så mye tid på vannet som mulig nå når det er blitt varmere i været. Framover mot sommeren og gjennom sommerferien vil det også bli mye trening, forhåpentligvis helt frem til et mesterskap i norgesdrakta.

Fungerer det fortsatt bra å pendle?
Det går fortsatt bra å pendle til Wang Toppidrett i Tønsberg. Det gjelder bare å bruke tiden effektivt både på buss og tog. Når jeg kommer tilbake til Drammen drar jeg som oftest hjem for å spise, før jeg drar for å trene. På denne måten får jeg skolen til å fungere med idretten min.