Nytt klubbhus til høsten

Solberg Sportsklubb har fått 1,6 millioner kroner av Sparebanken Øst

Utallige dugnadstimer og pengestøtte er med på å realisere et splitter nytt klubbhus i Solbergelva.

– Vi startet byggingen i september i fjor, og målet er å åpne dørene til klubbens nye samlingssted i oktober, sier Even Bolstad, leder i Solberg SK.

Klubbens over 1000 medlemmer har mye å glede seg til. Når det nye klubbhuset står klart vil det toetasjes store bygget – på totalt 900 kvm. – romme to garderober, storsal, kjøkken, toaletter, besøksgarderobe, kiosk, tre møterom, speakerbu og gode lagringsmuligheter.

– Det gamle klubbhuset er en påbygget sveitservilla fra 1930-tallet, så nå ser vi virkelig frem til å kunne tilby medlemmene våre et moderne klubbhus med alle fasiliteter, sier Bolstad videre.

Imponert over dugnadsånden

Det nye klubbhuset er anslått til å koste omkring 14 millioner kroner.

– Når vi nå bygger et så stort og kostbart bygg, kommer det svært godt med å få et solid pengebeløp fra Sparebanken Øst. Det er vi veldig takknemlige for.

– I tillegg har vi beregnet at fire millioner kroner vil bli finansiert av dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer. Bygget er tegnet av arkitekt Bjørn Vidar Eriksen fra Arkitektgruppen Drammen AS på dugnad, og vi har aktivt etterspurt elektrikere, rørleggere og tømrere blant medlemmene for å hente hjelp. Alt det administrative gjøres også på dugnad. Jeg er imponert over dugnadsånden i klubben og iveren etter å bidra til fellesskapet. Nøyaktig dato for ferdigstillelse er ikke satt enda, men Bolstad er ikke i tvil om at de må finne på noe for å markere åpningen av klubbhuset i oktober.

– Vi må helt klart finne på noe gøy for klubbens medlemmer. Det nye klubbhuset blir et viktig samlingssted for både store og små i klubben, i tillegg til at det vil gi hele stadionområdet et stort løft.

– Gaven til Solberg Sportsklubb muliggjør at et nytt flott klubbhus blir realisert. Aktivitetsnivået og dugnadsånden i klubben er imponerende. Vi er en stolt samarbeidspartner til Solberg Sportsklubb, sier Per Øyvind Mørk, direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst.

Gir store pengegaver til lokalsamfunnet

Solberg Sportsklubb søkte om pengestøtte gjennom Spire-ordningen, der midlene i hovedsak er satt av til lag og foreninger innen idrett, kultur og frivillighet. Midlene benyttes til tiltak rettet mot barn og unge, talentutvikling, anlegg og utstyr. Sparebanken Øst sine gavetildelinger har tradisjon tilbake til 1800-tallet, og i alle disse årene har en betydelig del av bankens overskudd blitt ført tilbake til lokalsamfunnet.

Her er et lite innblikk i hvordan klubbhuset er blitt.

Logo Solberg Sportsklubb

«Ved å få en slik gave kan vi holde medlemskontingenten nede og fullføre prosjektet raskere.»

– Even Bolstad, leder i Solberg SK.