Ola Stunes Isene – hva gjør du nå?

For fire år siden mottok friidrettsutøver og diskoskaster Ola Stunes Isene fra Drammen idrettsstipend fra Sparebanken Øst.

Det har gått noen år siden du som 20-åring fikk stipend fra oss. Det har vært spennende å følge deg og se at du har hevdet deg godt i både nasjonale og internasjonale stevner.

Hva har betydd mest for deg sportslig sett – så langt i karrieren?

– 5. plassen i Junior VM i 2014 som gjorde at jeg fikk dette stipendet henger fortsatt høyt. Å bli senior norgesmester for første gang, og en finaleplass i EM i Berlin i løpet av fjorårssesongen, 2018, henger vel høyest nå.

Hva er det som har gjort at du har blitt så god?

– Definitivt hardt arbeid! Alle timene i ringen og i vektrommet. 20 trenings- timer og over 200 kast i uka. Samt selvfølgelig støtte fra mor, far og kjæreste.

Du hadde målsetning om å bruke stipendet til internasjonal konkurranser. Gikk det slik du tenkte?

– Stipendet kom godt med til treningsleir i Portugal, og stevne i Tyskland hvor kastere fra hele verden samles. Så det kom godt med og jeg fikk akkurat den konkurransen jeg ønsket for å utvikle meg videre.

Nå som idretten er blitt heltidssatsning for deg, hvordan får du dette til å gå rundt, rent økonomisk?

– Jeg får økonomisk støtte fra klubben min IF Sturla, fra Norges Fri-idrettsforbund og fra personlige sponsorer. Også må jeg vel nevne at mor og far fortsatt hjelper til.

Du var aktiv som trener og stilte opp på friidrettsskoler og andre arrangement for de yngre i klubben din og ble dermed et flott forbilde. Klarer du å kombinere dette med satsingen nå?

– Det er jeg veldig glad for at jeg kan være fortsatt. Hver tirsdag er jeg trener for en stor gruppe på 40 unge utøvere fra 6-14 år. Det er en fin måte å kunne gi noe tilbake til klubben.

Diskoskaster
Ola representerte Norge i friidretts EM i Berlin 2018.

Hva er målet ditt i dag?

– Mitt langsiktige mål er medalje i internasjonalt mesterskap som EM, VM eller OL. Kortsiktig er det å kvalifisere meg til VM i Doha, Qatar i høsten 2019.

Til slutt, har du noen råd til hva dagens unge idrettsutøvere bør legge vekt på i en stipendsøknad?

«Det kan være lurt og ikke bare vise til prestasjoner, men også vise til et ønske om å bli bedre», avslutter Ola Stunes Isene.