Pengedryss til unge idrettstalenter

Til sammen 125.000 kroner ble delt ut til fem unge og lovende idrettsutøverne

I 2020 har mye vært annerledes enn det pleier å være. Også for de unge som driver idrett i distriktet vårt. Det har vært mangel på konkurranser og begrensninger i forhold til trening, skole og sosiale settinger. Slike ting påvirker de unge veldig sterkt.

Du skal ha et krystallklart mål og en ekstrem dedikasjon for å trene på egenhånd uten å vite hvor du står sammenlignet med konkurrentene. Gode holdninger, klare målsetninger og en lang idrettskarriere er noe som karakteriserer de fem vinnerne av Sparebanken Øst Idrettsstipend 2020.  Alle stipendvinnere har fått 25.000 kroner hver i stipend.

Sjekk hvem de er og hva de gjør (åpner YouTube)

Ønsker du å bli bedre kjent med de?  Les intervjuene vi har gjort med hver enkelt her:

Dette er vinnerne

  • Hampus Vesterberg-Heltne
  • Margrethe Bergane
  • Maren Karlsen Bekkestad
  • Samet Cetin
  • Marte Monsen

Juryens begrunnelse

Vi mottok mange gode søknader, så juryen hadde en krevende jobb. I vår vurdering la vi vekt på at stipendiet skal utgjøre «en forskjell», at kandidatene har tatt et veivalg, viser vilje til å satse og har gode og lovende resultater, sier Per-Øyvind Mørk, i Sparebanken Øst.

Juryen bestod av Jorunn Horgen, Olympiatoppen Sør-Øst, Roy Johnsen, Drammens Tidende og Per-Øyvind Mørk, Sparebanken Øst.

Det skal bli svært spennende å følge dem videre. Flere av dem har allerede medaljer internasjonalt i sine idrettsgrener, sier Mørk.