Se hvem som fikk årets Kulturstipend

Under forrige ukes julekonserter mottok fire unge talenter 120.000 kroner i stipend

Hvert år deler vi ut Sprang-stipend til ungdom mellom 18 og 30 år.  I følge kriteriene skal de være fra Drammen, Øvre Eiker eller Nedre Eiker og være et talent innen sitt kulturelle fagfelt.  Med disse stipendene ønsker vi å bidra til at det lokale kulturlivet spirer. Vi ønsker at de verdige vinnerne skal få utvikle seg innen sitt kulturelle fagfelt ved hjelp av noen kroner på bankkontoen.

Årets vinnere er:

  • Jonas Evenstad 19 år, Skotselv, kr. 30.000,-
  • Michael Besseberg Gjøvaag, 23 år, Krokstadelva, kr. 40.000,-
  • Emil Bø, 19 år, Drammen, kr. 30.000,-
  • Jørgen Benjamin Windborg Larsen, 22 år, Mjøndalen, kr. 20.000,-

Årets Jury:

  • Knut Harald Pleym (daglig leder Drammen Scener)
  • Kai Gustavsen (daglig leder Kongsberg Jazzfestival)
  • Jorunn Larsen (kultursjef Nedre Eiker kommune)
  • Per Øyvind Mørk (Sparebanken Øst)

Kort om årets vinnere:

Michael Besseberg Gjøvaag: Vokalist i bandet «Koala Queen» som akkurat har produsert sitt debutalbum. Bandet er signert til Nordic Records. De har blant annet spilt på St. Georg Stadtsfestival i Hamburg og på Eiker Rock i 2019. Målet er å bli Norges største pop-rock band. Han har tidligere spilt i bandet «Charlotte & Thieves» som har gjort mange konserter og festivaler. Stipendiet skal brukes til å dekke kostnader i sammenheng med produksjon og innspilling av neste album.

Emil Bø: Studerer på Sund Folkehøgskole, jazzlinja. Han ønsker å utvikle seg innenfor jazz generelt og spesielt med trombone som sitt instrument. Det siste året har han spilt 69 konserter. Emil ønsker å være et forbilde for den yngre generasjon jazzmusikere, og bidra til at Drammen får flere jazzkonserter. Stipendiet skal brukes til å kjøpe nytt instrument.

Jonas Evenstad: Spiller slagverk og studerer ved Norges Musikkhøgskole. Har spilt flere konserter, blant annet på Kongsberg- og Oslo-jazzfestival. Samt spilletimer ved Kungliga Musikkhøgskolen i Stockholm. Jonas er også opptatt av å fremme Øvre-Eiker for Oslofolk ettersom det er mange gode musikere fra Øvre Eiker. Stipendiet skal brukes til kjøp av egen lilletromme og paukekøller. Samt spilletimer med anerkjente instruktører.

Jørgen Benjamin Windborg Larsen: Har gått på kunsthøgskolen i Oslo. Er nå frilandskunstner, og en av åtte som er med på en unik talentsatsing i regi av Nagelhus Schia Productions, Talent Norge og Bærum kulturhus. To ganger Nordisk mester og en gang europeisk mester i Irsk dans. 7. plass i VM. Semifinalist i Norske Talenter to ganger. Stipendiet skal brukes til å utvikle seg innenfor scenekunstfeltet. Se på forestillinger, ta kurs og følge kompanier.

Søknadsfrist for neste års kulturstipend er 1. september 2020.

Vi ønsker kulturprisvinnerne lykke til med sine drømmer!

Emil Bø fikk sitt stipend utdelt av direktør samfunnsansvar, Per Øyvind Mørk, i Strømsø kirke.
Jonas Evenstad fikk sitt stipend utdelt av direktør personmarked, Jan-Roger Vrabel i en fullsatt Bakke kirke
Jørgen Benjamin Windborg Larsen og Michael Besseberg Gjøvåg med styreleder i Sparebanken Øst, Øivind Andersson.  De fikk sine stipend utdelt i Nedre Eiker kirke.