En musikalsk reise i ord og toner –
med våren i sikte

Vi ønsker velkommen til fem gratiskonserter på en kulturscene nær deg

Bli med på en musikalsk reise hvor Hollywood møter Bollywood og Bossanova. Godt krydret med Jon Fosse og Olav H. Hauges litterære tekster. 

Konsertene er gratis og tilgengelig for alle, også deg som ikke er kunde hos oss. Du kan bestille to billetter til en av konsertene.

Velg tid og sted:

Tid og sted
Mandag 8. april 2024 kl. 18:00

Stiftelsen verkstedet, Solberg Spinderi

Fullbooket
Tirsdag 9. april 2024 kl. 18:00

Tingstua, Hokksund

Fullbooket
Onsdag 10. april 2024 kl. 14:00 (merk tiden)

Skur 1, Drammen Havn

Fullbooket
Onsdag 10. april 2024 kl. 18:00

Skur 1, Drammen Havn

Fullbooket
Torsdag 11. april 2024 kl. 18:00

Portåsen, Mjøndalen

Fullbooket
31. januar 2024

Bli kjent med de medvirkende

Å gjøre kultur i forskjellig format og former, tilgjengelig for folk flest, er viktig for oss i Sparebanken Øst. Med disse konsertene ønsker vi å gi deg en musikalsk og scenisk opplevelse, litt utenom det vanlige. I samarbeid med Rune Temte har vi satt sammen en musikalsk pakke bestående av disse artistene:

Gabriela Lie Garrubo

Den unge norsk-brasilianske Gabriela er jazz-sangerinne, fra Oslo og Sao Paulo. Og det er med utgangspunkt i hennes sang og tekster at denne konsertserien har funnet sin stil/sjanger. Med sin kraftfulle stemme tar hun den moderne nordiske jazz-musikken med inn i brasiliansk åttitallsmusikk og bossanova. Gabriela er tilknyttet Griegakademiet i Bergen, har akkurat gitt ut sitt debutalbum og har store ambisjoner om å ta med seg musikk og band ut i resten av verden.

Rune Temte

Skuespilleren fra Solbergelva er kjent fra både teaterscener, nasjonal og internasjonal filmverden. Du så ham kanskje i rollen som gruvearbeideren Rasmus i den historiske storfilmen om gruveoppgjøret i Sulitjelma og fagforeningens spede barndom, Sulis 1907. I Sound of Spring vil Rune ta for seg tekster av Jon Fosse og Olav H. Hauge.

Jørun Bøgeberg

Er det en som vet å spille på mange strenger, så er det den norske bassist, gitarist, låtskriveren og sangeren Jørun Bøgeberg. Han har spilt solo, og han har opptrådt med en imponerende rekke artister og band i sin 30-årige musikk-karriere, blant annet med a-ha. Fra å spille foran flere hundre tusen publikummere, skal han nå gi deg et intimt møte med sin musikalske verden.

Jai Shankar

Den norsk-indiske perkusjonisten er fra Solbergelva og kjent for sitt eminente tabla-spill (indiske håndtrommer). Allerede som 8-åring var han på turnè med Rikskonsertene. Hans musikalske bane har ført ham til utallige scener rundt om i verden og i Norge. Alene, sammen med sin familie og med kjente norske jazz og folkemusikere.

Foto Rune Temte – Nina Djærff

31. januar 2024

Spillestedene

Stiftelsen Verkstedet, Solbergveien 20A, Solbergelva. Konsertlokalet ligger i tilknytning til bygningene som utgjør Solberg Spinderi.

Tingstua, Storgata i Gamle Hokksund. Det nyrestaurerte huset er eid av Stiftelsen Tingstua og er primært museum og utstillingslokale for kunst og bankhistorie.

Skur 1, Hans Kiærsgate 1C, Drammen. Drammens Maritime Storstue er det eldste lagerskuret på Drammen Havn og ligger helt nede på kaia. Et moderne samlingspunkt for byens maritime virksomhet med seilskuter på veggene og byens sjøfartshistorie i glass og ramme omkring i utstillingsdelen i toppetasjen.

Portåsen, Portåsveien 85, i Mjøndalen. Stedet er en del av Buskerudmuseet og er dikteren Herman Wildenveys barndomshjem. Det er i dag både kulturarena og et småbruk.

Tilbake til påmelding

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer