Veien fra vinner til jurymedlem

Du må jobbe hardt, tørre å gjøre feil - og aldri gi deg!

Dette sier freelance-trompetisten Magnus Aannestad Oseth (32) fra Steinberg. Som 25 åring mottok han selv kulturstipend fra Sparebanken Øst i 2015. I dag sitter han i juryen for årets kulturstipend. Veien dit har bydd på utfordringer som han har grepet på strak arm. I dag jobber han som freelance-trompetist, er musikalsk leder for Buskerud Ungdomsjazzorkester og er daglig leder i Drammen kulturråd.

Vi som har stått på utsiden og fulgt ham i disse årene, er imponert over både kunstnerisk utvikling og ikke minst den innsatsen han legger ned for andre unge musikere i lokalområdet vårt, politisk og som læremester. Vi tok en prat med ham for å høre litt om de 7 årene som er gått siden han mottok sitt stipend i Nedre Eiker kirke 7. desember 2015.

Hvor i karrieren var du da du fikk stipend Magnus?

– På den tiden var jeg akkurat uteksaminert fra Rytmisk Musikkonservatorium i København hvor jeg hadde studert en master i utøvende jazztrompet og jeg hadde nylig flyttet til Berlin for videre studier.

Hva betød stipendet for deg i forhold til din videre utvikling og inspirasjon

– Først og fremst var det veldig stas husker jeg, dernest tok jeg det som et anerkjennende klapp på skulderen om at det jeg holdt på med var noe som banken ønsket å støtte. Sprang-midlene bidro helt klart til å gi meg et nytt inspirasjon-puff og det muliggjorde å flytte til Berlin, møte masse nye mennesker og ta timer med forskjellige musikere.

Hva drømmer du om nå?

– For tiden jobber jeg med nye egenkomponerte låter og håper å få realisert dette i fremtiden. Det er også givende å undervise ungdommene i Buskerud Ungdomsjazzorkester. I forhold til jobben i Drammen kulturråd håper jeg å påvirke politikerne til å prioritere øvings- og produksjonslokaler i kommunedelene, øke satsningen på kulturskolen og legge til rette for skapende kunstnere og kulturnæringer.

Har du et råd vil du vil dele med andre unge utøvende kunstnere?

– Det må være å fokusere på seg selv, men la seg inspirere av andre. Være ærlig og ikke vær redd for å gjøre feil, jobb hardt og aldri gi deg. Det er også viktig å kunne koble av fra de kreative tankene med noe konkret. For meg er det oppussing og snekring.

Den store drømmen er å eie et småbruk hvor jeg kan balansere musikk og fysisk arbeid og hente inspirasjon til nye spennende prosjekter.

Å bygge stein på stein

– Det har vært urolig moro å følge Magnus sin karriere siden han mottok bankens kulturstipend. Han har bygget stein på stein i sin utvikling, og vi er svært imponert over hans resultater, sier Per-Øyvind Mørk i Sparebanken Øst. Magnus er blitt en særdeles viktig bidragsyter i Drammen sitt kulturliv. Både som anerkjent musiker og nå også som daglig leder i Drammen kulturråd. I tillegg er Magnus jurymedlem for bankes kulturstipend, sju år etter at han selv mottok stipend!

Årets stipendvinnere ble offentliggjort på den årlige julekonserten i Strømsø kirke i slutten av november. Det meldes om mange gode kandidater, så jobben som jurymedlem har ikke vært lett.

Med det ønsker vi Magnus all mulig lykke og suksess for seg selv og med videreutvikling av Drammens kulturliv!

Les mer om våre stipendordninger