Mange hjalp oss å spre glede til jul!

Da vi la ut vår julehjelp video hadde vi håpet på å få mange hyggelig kommentarer, slik at bidraget kunne bli stort.

Hver kommentar som ble lagt igjen på Facebook eller Instagram hadde en verdi på 200 kroner. Med godt over 2.000 kommentarene kunne vi dele ut maksimalt beløp, det vil si så mye som 400.000 kroner.

Vi er overveldet!

At så mange valgte å bruke tid på å tenke på andre i en travel adventstid varmer! Det var derfor med stor glede at vi i dag kunne overrekke pengene til de vi vet vil bruke de til å glede andre. Pengene ble fordelt etter behov med 300.000 kroner til Frelsesarmeen i Drammen og 100.000 kroner til Frelsesarmeens Korps i Øvre Eiker.

Pengene skal Frelsesarmeen bruke til å gi foreldre i lavinntektsfamilier mulighet for å gi en julegave fra seg selv – til barnet sitt.

Jobber på spreng

I år er det enda større økning i antall søknader om julehjelp enn det som kom inn i fjor. At pengene får ben å gå på, fikk vi oppleve på nært hold. Inne hos Frelsesarmeen i Drammen står de røde julegaveposene tett i tett. Alle med hver sin nummerlapp, og alle med julegaver tilpasset kjønn og alder på familiens barn.

431 poser er ferdig pakket, og enda venter over 200 familieposer på å bli fylt med leker, spill og klær. For de litt eldre barna og ungdommene vanker det gavekort slik at de selv kan velge noe de ønsker seg. Bare i Drammen, får flere enn 1.200 barn en julegave gjennom Frelsesarmeen sin julehjelp.

Behovet er stort – og det er også givergleden

Lageret med julegaver begynner å tynnes ut. Enda er det flere poser som skal pakkes og flere innkjøp som må gjøres. Fortsatt får de henvendelser fra nye familier som trenger hjelp.

Vi fikk slippe inn i lokalene der de mange frivillige jobber med å fordele gaver. Ut fra nummererte lister med oversikt over mottakere plukkes og pakkes det ned gaver til familiens barn basert på alder og kjønn. At posene er nummerert har med anonymisering å gjøre, ikke alle trenger å vite at man har det vanskelig. Med dette ivaretas både verdighet og smittehensyn når Frelsesarmeen i neste uke skal begynne med utdelingene.

Med støtten fra banken kan vi nå kjøpe inn enda flere gaver og gavekort slik at vi også har noe til resten av familiene vi har på listen vår. Lill Torun Løwe, Frelsesarmeen Drammen.

Gaver som varmer

Under vårt møte på fortauet utenfor Frelsesarmeens lokaler, stopper en taxi. Sjåføren har med seg en stor pose med gaver, og et brev. Vi får stadig sånne kjærkomne og omtenksomme gaver, sier Lill Torun Løwe som takker sjåføren idet hun tar imot posen. Dette her er også med på å hjelpe oss til å hjelpe de som sliter i julen!

Ønsker du å støtte Frelsesarmeen sin julehjelp kan penger vippses direkte til deres julegryte:

Frelsesarmeen Drammen: Vipps: 89190

Frelsesarmeen Hokksund: Vipps: 78154

Frelsesarmeen er bekymret over mørketall

I Frelsesarmeens lokaler i Hokksund er gaver pakket og gavekort på mat bestilt. Der er de ferdige med fordelingen til de som har søkt om støtte. Det som bekymrer er de store mørketallene. Det er vanskelig å be om hjelp, og vi vet at det både er familier og enslige som enda ikke har turt å ta kontakt med oss, sier Mona Andreassen, korpsleder for Frelsesarmeen i Øvre Eiker. Med pengene fra Sparebanken Øst har vi noe i bakhånd og kan senke skuldrene. Vi vet at vi kan hjelpe om vi blir spurt.  Ikke bare i julen, men gjennom hele året, fortsetter Andreassen.

Det er godt for oss å se at arbeidet vi gjør blir verdsatt. Sparebanken Øst ser dette, og det er vi evig takknemlig for. Mona Andreassen, Frelsesarmeen Hokksund Korps.

Det gjør noe med oss

For oss i Sparebanken Øst har det vært rørende å se hvor mange som har engasjert seg. Vi har fått bidratt til økt bevissthet rundt dette viktige temaet. Engasjementet har vært stort både internt blant våre ansatte, og blant folk rundt oss .

I år blir det en god jul for enda flere!

Et langvarig samarbeid med Frelsesarmeen

Vårt lokalmiljø er blant de stedende i landet hvor en stor andel barn vokser opp i lavinntektsfamilier. Frelsesarmeen gjør allerede et flott arbeid for disse vanskeligstilte familiene ved hjelp av matutdeling og annen praktisk hjelp. Sparebanken Øst har i flere år samarbeidet med Frelsesarmeen og årlig bidratt med penger til dette arbeidet. Vi ser hva arbeidet til Frelsesarmeen betyr for folk og vi forstår at behovet er spesielt stort i julehøytiden.

Det er derfor vi valgte Frelsesarmeen som samarbeidspartner også denne gangen. Med denne ekstra julehjelp aktiviteten, hvor vi bidrar økonomisk, skal de hjelpe foreldre i en vanskelig livssituasjon slik at de også kan gi sine barn en gave under treet i år.

Slik foregikk det

På bankens Facebook og Instagram side ble det lagt ut en julevideo. Vi oppfordret publikum til å legge igjen en hyggelig kommentar på videoen. For hver kommentar som ble skrevet, gav vi 200 kroner til Frelsesarmeen, oppad begrenset til 400.000 kroner. Frelsesarmeen på sin side, skulle sørge for at pengene blir brukt til å kjøpe inn julegaver som foreldre i en vanskelig livssituasjon kan gi sitt barn til jul. Frelsesarmeen står for alt det praktiske vedrørende innkjøp og utdeling til de som trenger det.

Les mer om det langsiktige samarbeidet mellom Frelsesarmeen og Sparebanken Øst