Ditt engasjement er verdifullt

Vis din empati og hjertevarme, så sørger vi for at hjelpen gis til dem som trenger det

Gi et hjerte

Hva betyr det at du gir et hjerte?

Julegave til barna våre tar de fleste som en selvfølge. Men det er også noen som gruer seg til jul, og ikke har penger til gaver.

Da er det godt å ha sånne som Frelsesarmeen sin julehjelp å støtte seg på. De kjøper inn gaver. Ikke hvilken som helst gave, men julegaven som gis til et barn fra sin mamma og pappa. 

Slik bidrar du

  1. Gå inn på bankens Facebook-side
  2. Se video og hør banksjef, Pål Strand fortelle
  3. Legg igjen hjerte, lik innlegget eller kommenter

Hvert hjerte, kommentar eller «like» på julevideoen vår utløser 250 kroner til Frelsesarmeens juleprosjekt (oppad begrenset til 400.000 kroner).

Det er derfor det er så viktig at du bryr deg. Jo flere som engasjerer seg – jo flere kan få hjelp fra Frelsesarmeens Julehjelp. Pengene går uavkortet til Frelsesarmeens arbeid for vanskeligstilte familier i Drammen og Hokksund nå i juletiden.

På den måten kan julegaven til «Lucas» komme fra mamma og pappa.

#Julehjelp

#julehjelp er en Facebook-kampanje der vi ønsker å nå ut til så mange som mulig. Vi vil bidra til større bevissthet og engasjement rundt å hjelpe de som trenger litt ekstra nå i julen. 

Gjennom samarbeidet med Frelsesarmeen har vi sett fortvilelse, men også glede. Gleden til foreldre som får mulighet til å skape litt julemagi for barna sine.

Stadig flere mammaer og pappaer sliter med å videreføre de gode tradisjonene for barna sine. Flere må, for første gang i livet, be om hjelp til å oppfylle barnas ønske om en julegave. Mange, som tidligere har klart seg godt, sliter med å håndtere de galopperende kostnadene og økt press rundt julehøytiden. Alt kommer på en gang nå om dagen. Økte strøm- og matvarepriser sammen med høyere renter og husleie rammer mange hardt.

Når vi ser at flere enn før sliter, ønsker vi å videreføre fjorårets #julehjelp – side om side med Frelsesarmeen i Drammen og Øvre Eiker.

Bak Frelsesarmeens innkjøp ligger god planlegging. Alle gaver som kjøpes inn fordeles etter kjønn og alder. Og det er foreldrene som selv pakker inn gaven. Ungdommene får gavekort. Da får barna noe som passer dem, og foreldrene får gleden av å gi en gave med en god tanke bak. 

Gi et hjerte

Slik bidrar Frelsesarmeen

For oss er Frelsesarmeen en trygg og god samarbeidspartner.

Vi ser hvordan de uke etter uke hjelper vanskeligstilte familier med både mat og veiledning, gjennom matutdelings-prosjektet. Det er dette vi har bidratt til i flere år. Det er et viktig arbeid hvor de i tillegg til å dele ut mat, også snakker med folk over en kaffekopp. De gir veiledning i hvordan de kan søke støtte andre steder, og hvilke rettigheter det har krav på i forhold til sin situasjon. 

Onsdag var det 162 familier innom oss på tre timer for å hente mat, det høyeste antallet på de fem årene jeg har jobbet på Omsorgssenteret. Det er trist og bekymringsfullt, sier Lill-Torunn Løwe, Frelsesarmeen Drammen. 

Nå i juletiden gir vi altså penger dedikert til deres julehjelp-prosjekt. Der de kjøper inn gaver til barn i vanskeligstilte familier. Det er ikke vi som gir gaven til barnet, og heller ikke Frelsesarmeen.  Det er foreldrene som selv pakker inn, skriver kortet og får gleden av å se barna sine åpne opp gaven fra mammaen og pappaen sin.

Vi er takknemlig for at vi har muligheten til å få dette til å skje, og det er her din omtanke og hjertevarme betyr så mye, Pål Strand, adm. direktør i Sparebanken Øst

Vis ditt engasjement du også – gi et hjerte

Så enkelt – og så verdifullt!