Tusen takk for at du bryr deg!

Takket være deg og alle andre som har engasjert seg i Julehjelpen vår, har vi nådd maks beløpet på 400.000. Pengene er gitt til Frelsesarmeen og vil glede både voksne og barn

Det er overveldende og rørende og et veldig viktig bidrag til Frelsesarmeens arbeid nå i førjulstiden. Da vi overrakte pengegaven til Frelsesarmeen i Drammen, hadde vi med oss gaver fra våre ansatte, samt et filmteam.

Se film fra overrekkelsen

 

Mange hjalp oss å spre glede til jul!

I år er det mange som sliter med å få endene til å møtes, og spesielt tydelig og vanskelig er det nå i julen. Som foreldre flest er ønske om å skape magiske øyeblikk for barna, med julefeiring og gaver, høyt på prioriteringslisten. Men også mat og varme klær må kjøpes nå, og det kan være vanskelig å få til alt på en gang. Takket være Frelsesarmeens omsorgssenter blir både mat og gave mulig.

Det er ofte sammensatte livsutfordringer som møter oss nå. Vi kan ikke forandre på alt, men det er godt å kunne hjelpe litt sier Turid Formo, major og korpsleder i Frelsesarmeen Drammen.

Da vi la ut vår julehjelp-video håpet vi på mange kommentarer, slik at bidraget kunne bli stort. Kommentarene haglet inn de første dagene og nådde opp til et engasjement på 2.654 og ble delt nesten 200 ganger. Og for hver kommentar som kom inn, gav vi 250 kroner, oppad begrenset til 400.000 kroner.

Jeg fulgte spent med da Sparebanken Øst lanserte sin Julehjelp på Facebook. Og ble både rørt og glad da jeg skjønte at vi kom til å få et etterlengtet og kjærkomment bidrag også i år. Lill Torunn Løwe, Leder for omsorgssenteret ved Frelsesarmeen Drammen

Pengene får ben å gå på

Det var med stor glede vi kunne overrekke pengene til Frelsesarmeen, vel vitende om at de vet akkurat hvordan de skal bruke pengene til å glede mange familier som har det tøft om dagen. Pengene ble fordelt med 300.000 kroner til Frelsesarmeen i Drammen og 100.000 kroner til Frelsesarmeens i Hokksund, som også dekker Kongsberg, Modum og Sigdal. Pengene er øremerket julegaver som mammaer og pappaer skal få gi til barna sine.

Dager med mye følelser for de frivillige

De frivillige hos Frelsesarmeen Drammen har lagt ned mer enn 300 timer denne julen. Fem fulle dager har de tatt imot familier i Drammen og Krokstadelva til avtalte møtetidspunkt.

Gjestene som kommer til gaveutdelingen står i krevende livssituasjoner. De blir tatt vare på hele veien når de besøker Frelsesarmeen. De frivillige møter dem i døra, registrere besøk, slår av en prat over en kaffekopp, og er følgesvenn som hjelper til å velge gave. Andre står ved utgangsdøren og gir julegodteri og klemmer til de som har kommet innom.

Logistikken er godt planlagt og gir trygghet og verdighet til gjestene. Samtidig er det viktig for Frelsesarmeen slik at de får sett alle og får et skikkelig innblikk i hva de står i. I disse møtene blir også behov for andre hjelpetiltak fanget opp.

Takknemligheten er stor og det rører meg. Jeg tror ikke jeg har fått så mange klemmer noen gang, sier Turid etter at hun hadde stått ved utgangen en av utdelingsdagene.

Mange nye familier i år

Vi har sett at myke pakker, det vil si klær er etterspurt i år. Mange trenger vinterklær og helt nødvendig utstyr slik at barna får være med i aktiviteter. Hos Wenche Flata i Frelsesarmeen Hokksund har de også fått søknader om julehjelp fra både Kongsberg, Sigdal og Modum.

Vi strekker oss så langt vi kan, og reiser gjerne ut med litt ekstra til de som har det vanskeligst. Ofte jobber jeg fra 8 om morgenen til 10 om kvelden, og det gjør meg godt å kunne bidra! Wenche Skaug Flata, Major hos Frelsesarmeen Hokksund

Mange behov skal dekkes

I Drammen er gaveutdelingen endret i år. Foreldrene kan nå velge gave til sitt barn fra et stort rom hvor alle gavene står utstilt. For de litt eldre barna og ungdommene vanker det gavekort slik at de selv kan velge noe de ønsker seg. Bare i Drammen, får flere enn 1.200 barn og unge en julegave gjennom Frelsesarmeen sin julehjelp. I Hokksund har de pakket over 100 poser med gaver og litt ekstra til hver familie. Avtaler er gjort med alle som skal ha, og posene er klare for henting nå.

I tillegg har Wenche og hennes medhjelpere bestilt store mengder med matkort, slik at julematen kan sikres. Mens i Drammen kjøres det ut 350 matkasser med julemat til brukere i hele byen.

Julegryta

Frelsesarmeens viktigste innsamlingsaksjon «Julegryta» er en over 100 år gammel tradisjon. Her er politikere, organisasjoner som Rotary, Kiwanis og andre privatpersoner frivillige grytevakter. De tar imot både kontanter og Vipps og gleder seg over at folk sin giverglede er stor.

Ønsker du å støtte Frelsesarmeen sin julehjelp kan penger vippses direkte til Julegryta:

Frelsesarmeen Drammen: Vipps: 89190
Frelsesarmeen Hokksund: Vipps: 78154

Behovet er stort – og det er også givergleden

Fortsatt kommer henvendelser fra nye familier som trenger hjelp, og heldigvis har vi noe i bakhånd, forteller Lill Torunn.

I fjor løp jeg rundt og kjøpte julegaver helt opp mot julaften. Med lovnad om penger fra banken, kunne jeg i år kjøpe gavekort på forhånd, slik at jeg vet at jeg har nok til alle. Det gir meg ro i hjertet til å bidra med andre ting fortsetter Lill Torunn.

Ansatte i Sparebanken Øst følger opp sin arbeidsgivers raushet og har også gitt personlige gaver. Spill, leker og kosedyr ble lagt under treet vårt i Hokksund og i Drammen og gitt videre til Frelsesarmeen. Dette er vi så absolutt ikke alene om.

Akkurat når vi forlater Frelsesarmeens lokaler, stopper en bil utenfor. Det unge paret i bilen har med seg flere store poser gaver som de gir til Frelsesarmeen slik at de kan gi videre. Det rører oss langt inn i hjerterota å se slik omtanke og medmenneskelighet overfor noen av de svakeste som bor i byen vår.

Slik foregikk årets #julehjelp

På bankens Facebook og Instagram side ble det lagt ut en julevideo. Vi oppfordret publikum til å legge igjen en hyggelig kommentar på videoen. For hver kommentar som ble skrevet, gav vi 250 kroner til Frelsesarmeen, oppad begrenset til 400.000 kroner. Frelsesarmeen på sin side, skulle sørge for at pengene blir brukt til å kjøpe inn julegaver som foreldre i en vanskelig livssituasjon kan gi sitt barn til jul. Frelsesarmeen står for alt det praktiske vedrørende innkjøp og utdeling til de som trenger det.