Kort vei fra bank til bolig

Gode råd er kjærkomment når du skal bytte bolig. Med banken og eiendomsmegler side om side, er du i trygge hender på veien til ditt nye hjem.

Det er aldri langt mellom et av kontorene til Dialog Eiendomsmegling og Sparebanken Øst. De to lokalforankrede bedriftene er i gåavstand om du befinner deg i Kongsberg, Hønefoss, Hokksund eller hovedkontorene i Drammen.

Skal du kjøpe og selge bolig? Start med en økonomiprat i banken

Kontakt en rådgiver

–Som bank og eiendomsmegler har vi mye til felles. Personlig rådgivning betyr mye for kundene våre, og dette er noe både Dialog Eiendomsmegling og Sparebanken Øst er opptatt av. Det å ha en fagperson å forholde seg til, ser vi er en trygghet for folk. Å bytte bolig handler tross alt om store summer, forteller Cathrine Grosvold, avdelingsbanksjef ved Sparebanken Øst og Mina Helene Hoven, daglig leder ved Dialog Eiendomsmegling.

Få bolighjelpen du trenger

Kontakt en eiendomsmegler

Et godt samarbeid

Sparebanken Øst eier 35,9 % av Dialog Eiendomsmegling AS, samt at vi har fysiske kontorer i nærheten av hverandre. Det gir et godt samarbeid mellom bank og eiendomsmegler.

Er du kunde hos Sparebanken Øst får du 30 % rabatt på meglertjenester hos Dialog Eiendomsmegling.

Gode råd fra fagfolk

Hoven og Grosvold kjenner godt til de mange utfordringene som møter både boligselgere og -kjøpere. Bankens beste tips ligger i planleggingen, oversikten og bruk av god rådgivning.

–Vi ønsker at kunden kommer til oss så tidlig som mulig når de skal kjøpe bolig – helst før de drar på visning. Da er det lettere å få totaloversikten. Det er viktig å se på egenkapitalen, som påvirker hvor mye du kan kjøpe for, og betalingsevnen, som har innvirkning på hvor mye lån du kan ta opp. Å snakke med en rådgiver er spesielt viktig for førstegangskjøpere, understreker Grosvold. Og skal du selge, er meglers kompetanse avgjørende for hvordan boligen din skinner i markedet.

– God rådgivning er også noe vi er veldig opptatt. Vi bistår med å sette opp en god fremdriftsplan opp mot salg. Kunden skal ha en solid oversikt over hele prosessen. Vi sørger for at alt blir gjort riktig og at lovverket blir fulgt. Ikke minst, vi bidrar til at boligen blir presentert i et positivt og korrekt lys, sier Hoven.

Vi hjelper deg å realisere boligdrømmen

Kjøpe bolig? En rådgiver i banken kan hjelpe deg

  • Kontakt banken: En rådgiver hjelper deg med å få oversikt over egenkapital og betalingsevne før du drar på visning.
  • Skaff finansieringsbevis: Dette bør du skaffe før du går i gang med boligjakten. Et finansieringsbevis viser hvor mye du kan låne før du går inn i en budrunde. 
  • Planlegg budrunden: Sett deg en øvre grense for hvor mye du er villig til å by. Eventuell oppussing koster ofte mer enn du tror, i tillegg til omkostninger og eventuell fellesgjeld. En rådgiver kan gi deg veiledning. 
  • Mellomfinansiering: Har du bolig som skal selges og du ønsker å kjøpe før du har solgt nåværende bolig vil du ha behov for mellomfinansiering. Mellomfinansiering er et kortsiktig boliglån som gjør det enklere for deg å bytte bolig.
Våre boliglån
6. desember 2022
Aktuelt

Smarte tips ved kjøp av bolig

Vi kjøper ofte bolig med følelser, men det må også være en rasjonell beslutning. Hva bør du tenke på når du skal finne et nytt sted å bo? Er du godt forberedt, har du det beste utgangspunktet når du skal jakte drømmeboligen.

Tips for kjøp av bolig
6. desember 2022
Aktuelt

Huskelapp for salg av bolig

Livet skjer og på veien trenger vi noen ganger et nytt sted å bo. Hva skal du gjøre når du har bestemt deg for å selge boligen din? Det trenger ikke å bli stress, om du gjør de rette grepene.

Boligsalg steg for steg