Hyttelån

Drømmer du om din egen hytte på fjellet eller ved sjøen, da kan vi hjelpe deg
  • Lån med pant i hytte eller bolig
  • Nedbetalingstid inntil 30 år
  • Lån inntil 80 % av hyttens markedsverdi

Slik søker du hyttelån

Søk lån fra nettbanken eller snakk med en kunderådgiver. Skal du søke fra nettbanken så velger du Kjøp av eiendom og skriv i søknaden hva du skal bruke pengene på.

Søk lån til hytte Snakk med en kunderådgiver

Hvordan få hyttelån

Du velger selv om du vil ha hyttelånet som et eget lån eller om du ønsker å øke eksisterende boliglån. Du kan låne inntil 80 % av hyttens markedsverdi hvis du låner med sikkerhet i hytten og 85 % hvis du låner med sikkerhet i boligen.

Hva koster hyttelånet?

Hvor mye du kan låne avhenger av dine inntekter og utgifter, om du har lån fra før, din bolig og egenkapital. Du kan bruke boliglånskalkulatoren til å beregne på hvor mye lånet vil koste.

Beregn hyttelån med boliglånskalkulator

Sikkerhet i hytte eller bolig

Drømmer du om å kjøpe hytte kan du låne penger med sikkerhet i hytten. Et slikt lån kan du få med 80% belåningsgrad. En hytte regnes som mindre sikker pant, fordi den kan være vanskeligere både å verdsette og å selge. 

Hytte uten egenkapital

Har du imidlertid en bolig med ledig sikkerhet, (det vil si at du har lavere lån enn 85 % av verdivurderingen på boligen), kan du øke boliglånet. Dermed har du mulighet til å kjøpe hytten du ønsker deg, med sikkerhet i boligen. Du kan låne opptil 85% av boligens verdi – også til hytteformål.

Dersom du har en hytte uten lån, kan du ta pant i denne når du skal kjøpe deg bolig. Dette pantet bør ikke overstige 80 % av hyttens markedsverdi. Markedsverdien må dokumenteres med takst, verdivurdering eller kjøpekontrakt. Det bør også ved beregning av belåningsgrad tas hensyn til om eiendommen ligger i et velfungerende marked. Ligger eiendommen på festet grunn skal kopi av tinglyst festekontrakt fremlegges. 

Snakk med en kunderådgiver

Det er enkelt søke lån på nett, men hvis du ønsker å prate med en kunderådgiver er det bare å ta kontakt med kundesenteret eller ditt lokale kontor.

Avtale møte

På leting etter drømmehytten?

Skal du på visning på en hytte kan det være lurt å ha et finansieringsbevis fra banken. Det er et skriftlig bevis fra banken på at du har råd til å kjøpe hytten du ønsker deg. Når du søker om finansieringsbevis må du søke om maksbeløpet du er villig til å gi for drømmehytten.

Søk om finansieringsbevis