Norges beste sjokolade?

Ta turen til Sjokoladesalongen i Vestfossen og prøv selv!

Søstrene Ingvill og Tonje Holtungen startet i 2011 Sjokoladesalongen i Vestfossen – et sjokolademakeri med kafé og butikk. Det som begynte som et hobbyprosjekt har vokst til å bli arbeidsplass for syv heltidsansatte og fire ekstrahjelper.

I de flotte lokalene midt i hjertet av Vestfossen blir vi møtt med god service og blide folk. Det dufter nytraktet kaffe og varm sjokolade – en god kombo på en ellers regntung dag.

– Vi har vokst sakte, men sikkert, vært forsiktig med å bruke penger og bygget det meste selv med hjelp fra gode venner. Det viktigste har vært å gjøre det fint, hyggelig og lunt for kundene våre, sier søstrene.

Kafe med gjester som sitter ved småbord

Patriotiske Vestfossen

De er begge født og oppvokst i Vestfossen, og sier de er veldig heldige som har faste og trofaste kunder i lokalmiljøet. Det meste av nyheter går via den velkjente jungeltelegrafen, eller via et og annet innlegg i sosiale medier. – Kundene våre har vært flinke til å invitere med seg nye folk hit og kjøpe gaver herfra. Vi har vært heldige. Miljøet i Vestfossen er veldig patriotisk, og folk er flinke til å støtte og heie deg frem, forteller Tonje.

Norges beste konditor

Skilt som sier håndlage av Norges beste konditorGründersøstrene har funnet en naturlig fordeling av arbeidsoppgaver. Lillesøster Tonje er ingen ukjent skikkelse for dem som er interessert i konditorfaget. I 2017 vant hun NM og er fortsatt regjerende norgesmester. Ingvill har jobbet innen hotell og reiseliv, og håndterer den daglige driften av salongen. Søstrene mener at de er heldige som har såpass like tanker og meninger. – Det er ofte sånn at vi faktisk kan kjøpe like klær, selv når vi ikke er sammen, forteller en smilende Ingvill.

Gleden i det søte

Det som for Tonje startet som en hobby, har utviklet seg til en levende bedrift. Nå står søstrene sammen i både gode og dårlige tider. De har skapt en plass hvor de selv trives. – Uten glede hadde vi ikke holdt på, sier Tonje. Det er kundene som gjør at vi kan holde på med det vi synes er gøy. At kundene føler seg velkomne og godt tatt imot, betyr mye for oss. Høytidene er ekstra spesielle. Da får de dratt på litt og utvidet sortimentet med både farger og pynt.

Sjokolade utstilt i hyller inne i en butikkHåndlaget sjokolade i hyller

Viktig med personlig kontakt i banken

Hvor viktig er det med en lokal bank i ryggen? – Faren vår holdt på for seg selv i mange år, og hadde en fast kunderådgiver i Sparebanken Øst. Da vi ville åpne her, dro vi også dit og fikk god hjelp til å starte opp. De hadde troen på at vi skulle klare det, og det gjorde vi! Da salongen noen år etter etableringen ønsket å utvide til bygget ved siden av, gikk de til Sparebanken Øst for råd. Siden banken allerede kjente godt til dem, var det lettere å realisere planene.

– Vi hadde ikke greid dette uten den støtten. Når alt er så usikkert som det er, er det godt å samarbeide med en bank som har troen på oss, sier søstrene Holtungen.

Det er en trygghet, uten tvil! Vi er veldig glad i Hilde, som er vår personlige kontakt i banken. I dagens digitale verden er det fint å ha en bank som kjenner oss og som vi kan snakke med.

To damer bak disken i en sjokoladebutikk

Les flere saker fra Informasjonsbladet Verdier 1-23