Hvordan spare langsiktig?

Du har kanskje et fast beløp du setter av til sparing hver måned, men har du en plan for sparingen din?

Ønsker du å sette av et fast beløp til langsiktig sparing har du flere alternativer.

BSU

Er du mellom 18 og 34 år og sparer til bolig, bør du sette av sparing i BSU. Da får du flere fordeler, i tillegg til en god rente på sparepengene dine. Har du skattbar inntekt vil du få 20% i skattefradrag fra årets innskudd. I tillegg viser du banken at du har evne til å spare langsiktig i ung alder og vil kunne få en bedre rente på låne ditt når du skal kjøpe deg bolig. Du velger selv som om du vil sette av et fast beløp hver måned eller om du vil sette av et større beløp noen ganger i året hvor du vet at det kommer inn litt ekstra penger.

Start BSU

Fond

Sparing i fond kan være et godt alternativ til sparekonto om spareplanen din går over flere år. Du tar en høyere risiko med pengene, men over tid kan det gi en høyere avkastning på pengene dine. Sparer du til pensjon for eksempel, kan du gjøre dette i fond. Fondssparingen din kan du opprette i nettbanken din.

Sparing i fond

Sparing med binding

Har du et større beløp som du ønsker å binde opp i en litt lengre periode, som 6 eller 12 måneder kan, det lønne seg å opprette en sparekonto med binding. Da vil du få en bedre rente på pengene dine enn om du oppretter en vanlig sparekonto. For åpne sparing med binding må du ta kontakt med Finansrådgiveren din i banken.

Barnespar

Har du små barn eller barnebarn har du kanskje vurdert å spare langsiktig til barnet? Dersom man har mulighet kan det å sette inn barnetrygden du får fra NAV inn på egen konto i barnets navn. Vi har et eget spareprodukt som kan opprettes i barnets navn og som vil binde innskuddene på en konto som barnet får tilgang til når det blir større. Ta kontakt med finansrådgiveren din i banken for å åpne konto.

Avtal møte

Les mer om kortsiktig sparing og hvilken sparekonto du bør velge.

Se informasjon om priser.