Hva er varslingsfristen for renteendringer?

Vi som bank er pålagt en varslingsfrist fra man beslutter å endre rentene, til rentene faktisk endres for kunden. Når det går i kunden favør er det ingen varslingsfrist, som når vi å setter renten ned på boliglån eller opp på sparing. Varslingsfristen for å øke utlånsrenten er 2 måneder.

Kan jeg ha flere BSU-kontoer?

Nei, det er kun mulig å ha en BSU-konto. Har du en BSU-konto i en annen bank, så kan du flytte kontoen til en annen bank. Hvis du avslutter din BSU konto, kan du ikke opprette en ny.

Hvordan åpner jeg en BSU konto?

Ta kontakt med en kunderådgiver så hjelper vi deg.

Hva skjer med BSU-kontoen når jeg fyller 34 år?

Fra året du fyller 34 år kan du ikke opprette eller fortsette sparing i BSU. Men ta det med ro, pengene blir ikke borte. Du beholder den gode renten. Se prislisten

Hvor mye kan jeg spare på BSU-konto hvert år?

Du kan spare maksimalt kr 27.500 i året og til sammen kr 300.000 i løpet av tiden du sparer.

Hva kan jeg bruke BSU-konto til?

Pengene du har spart i BSU, kan brukes til fremtidig boligkjøp, nedbetaling på boliglånet eller til påkostninger og vedlikehold. Du må ha kjøpt boligen og flyttet inn i den etter at du opprettet BSU- konto.

Hva skjer hvis jeg tar ut penger fra BSU-konto?

Dersom du tar ut pengene uten å bruke dem til bolig, må du tilbakebetale skattefordelen. Penger du har satt inn inneværende år kan tas ut ved spesielle behov uten å måtte tilbakebetale skattefordelen da den ikke blir beregnet før nytt år er påbegynt.