Møt «Mister Strømsgodset»

Rune Marthinsen snakker varmt om lokalpatriotisme, samarbeidsånd og den unike kulturen i og rundt Strømsgodset IF

– Drammen har mange flotte bedrifter og festivaler som vi er stolte av. Men jeg vil påstå at Strømsgodset er Drammens største merkevare. For å kunne lage folkefest i Drammen fra mars til november, trengs det masse folk, masse penger og masse engasjement. Og enorm lojalitet!

Vi er til for å lage folkefest, og det gjør vi annenhver uke, sier Marthinsen, daglig leder og markedssjef i Strømsgodset IF.

Samarbeid med næringslivet er ekstremt viktig for oss

Av et totalbudsjett på 80 millioner kroner, står samarbeidspartnerne våre for 42 millioner. Det er helt vilt mye penger i lille Drammen. Vår hovedsamarbeidspartner er Sparebanken Øst. Vi er veldig glade og fornøyde med det samarbeidet vi har med banken. Generelt opplever vi en enorm lojalitet til klubben, både fra lokale bedrifter og fra alle som kommer på kamp.

Avtalen mellom Sparebanken Øst og Strømsgodset IF bidrar til å gi klubben trygghet og forutsigbarhet. Men partnerskapet gir ringvirkninger langt utenfor det som skjer på banen. Ikke minst gir fotballen en møteplass for mennesker gjennom hele året. Samarbeidspartnere og supportere treffes uke etter uke, og det etableres nye vennskap såvel som nye forretningsforbindelser. Sett på denne måten er rollen som hovedsamarbeidspartner også en måte å skape lim i lokalsamfunnet på i langt større skala enn det man ser ved første øyekast.

På hvilken måte merker dere at Sparebanken Øst er en lokalt orientert hovedsamarbeidspartner?

– Det å kunne gå over brua og snakke med banksjefen Pål Strand er verdifullt. Det å kunne komme i kontakt så enkelt, og at beslutningsveiene er så enkle og ukompliserte.

Jeg husker Pål sa en gang at de andre bankene i Drammen er filialer, mens Sparebanken Øst er Drammens bank. Og det er jo helt sant. Sier Rune Marthinsen

Over 100 år med samarbeid

Sparebanken Øst var faktisk den første kommersielle støttespilleren i SIF noensinne. I 1917 ble det signert en avtale mellom Strømsgodset IF og banken som den gang het Skoger Sparebank.

Siden den gang har klubben og banken samarbeidet godt i forskjellige konstellasjoner, og fra sesongen 2022 gikk Sparebanken Øst inn som hovedsamarbeidspartner.

– Det at den lokale banken velger å være med oss på denne måten, betyr mye for oss. Banken har vært tydelige på at de ikke kun vil støtte toppfotballen. De er også medvirkende i alle våre samfunnsbyggende prosjekter, som Blått Hjerte, Blåtimen og Gatelaget. Men når det er sagt, så var ikke SIF akkurat en storklubb i 1917! Vi ble jo jevnlig slått av Drafn og “alle” de andre bydelsklubbene rundt Drammen og Eiker helt frem til på 1960-tallet,forteller Marthinsen.

For Sparebanken Øst er det ikke størrelsen på klubben som er det viktigste, men det unike miljøet rundt SIF som er med på å bygge et sterkt og godt nettverk for kultur, idrett og næringsliv i Drammensregionen. Det er et vanvittig engasjement rundt hele Drammens fotballklubb og vi er stolte av å være deres hovedsamarbeidspartner.

#østgirtilbake

Sparebanken Øst er hovedsamarbeidspartner til Strømsgodset IF, men vi støtter også 10 andre idrettslag, 5 barne- og ungdomsteatre og syklist Anita Stenberg. Vi deler årlig ut idretts- og kulturstipender, og støtter vært mange andre prosjekter.

Se mer om støtteordningene våre. 

Kilde: Informasjonsbladet Verdier 1-2022.

Les flere artikler fra denne utgaven