Nybygg hos Dialog Eiendsomsmegling

Drammensregionen er i vekst, og nå er flere hundre nye leiligheter på vei ut på markedet.

Regionen vår er populær, og det trengs flere leiligheter til alle som vil flytte hit. Det er en myte at nye leilighetsbygg ikke bidrar til boliger for barnefamilier i Drammensregionen.

For nesten hver nye leilighet vi selger, frigjør vi en enebolig eller rekkehus til en barnefamilie, for å sette det litt på spissen, sier Frode L. Nyhus, administrerende direktør i Dialog Eiendomsmegling.

Vi sitter på meglerkontoret i sentrum av Drammen. Sammen med Nyhus og salgssjef Geir Gundersen ser vi på alle de nye boligprosjektene som er igangsatt. Hundrevis av hjem for kanskje tusenvis av mennesker. Hver enkelt leilighet skal fylles med gode minner. Men boligene påvirker ikke bare hverdagen til dem som skal flytte inn – de er også med på å forme lokalområdet. Vi har tatt en titt på de mest aktuelle prosjektene hos Dialog Eiendomsmegling denne våren. Her er noen av de fine nye boligene i Drammen og Eiker som kommer for salg i år.

Glassverket, Drammen

Ved Svelvikveien skal det bygges en ny bydel langs strandkanten, med utsikt over Drammensfjorden og splitter ny strandpromenade for gående og syklende. Det tidligere industriområdet ligger kun noen korte minutter fra sentrum, og skal transformeres til et ettertraktetog komfortabelt boligstrøk. Det første som bygges er et 46 meter høyt tårn som vil bli et nytt landemerke i byen. – På Glassverket skaper vi et lite lokalsamfunn med eget torg, kafé på gateplan og brygge. Det kommer både leiligheter og rekkehus for salg. Leilighetene i tårnet er stipulert for salg allerede i løpet av våren 2022, forteller salgssjef Geir Gundersen.

Svanegangen, Drammen

Før var det en parkeringsplass, og nå blir det 132 leiligheter pluss en kaffebar. Svanegangen er nabo med Aass Bryggeri og ligger vakkert plassert rett ved bystranda. Innflyttingen starter til sommeren. – Svanegangen må være det største suksessprosjektet innen eiendom i Drammen sett fra et utbyggerperspektiv. Det startet under pandemien, og satte prisrekord med 130 000 kroner per kvadratmeter, sier Gundersen. Det er også interessant at snittalderen på kjøperne er så lav som 46 år. Mange tror at slike leilighetsbygg i sentrum hovedsakelig tiltrekker seg eldrekjøpere, men her ser vi et godt eksempel på at det ikke alltid er sånn.

Solsiden, Drammen

På Åssiden skal den gamle Prixen erstattes med en ny og større dagligvarebutikk, og samtidig skal det bygges 16 nye leiligheter. Store Landfall Øvre er et rolig boligområde med kort vei til skoler, barnehager, butikker og servicetilbud. På boligtomten i Store Landfall Øvre har det bestandig vært nærbutikk og et naturlig samlingspunkt. – Dette prosjektet vil modernisere området. Viser at mange av dem som er interessert i disse leilighetene i dag bor i hus i nærheten. Gjennom dette prosjektet vil vi derfor også sannsynligvis bidra til å frigjøre ca. 10 eneboliger på Åssiden, sier Nyhus.

Pålsøya Park, Drammen

Helt nede ved Elveparken på Åssiden kommer siste av i alt 6 byggetrinn på Pålsøya Park – et helt nytt boligområde med lavblokker og rekkehus i grønne omgivelser og egen kajakklubb. Dette er et område som har blitt transformert fra gammel industribebyggelse til et rolig og bynært boligområde med naturen rett utenfor døra. – Nabolaget her har egen kajakklubb, og det henger et trettitalls kajakker i garasjen. Jeg vet om en som «kajakker» herfra til jobb i sentrum hver dag! forteller Gundersen.

Solberg Panorama, Drammen

Solberg Sportsklubb fikk støtte fra Sparebanken Øst til å bygge nytt klubbhus for en tid siden. Det gamle klubbhuset, en påbygget sveitservilla rett ved Solberg Senter, blir til Solberg Panorama. Her kan man se bandykamper på stadion fra verandaen. Dette er et godt eksempel på et nybygg-prosjekt som blir svært synlig i lokalmiljøet, og hvor man får utnyttet arealene smart.– Vi liker å være tidlig involvert og jobber ofte tett med arkitektene i prosjekteringsfasen. På den måten får både leilighet og fasader de kvaliteter markedet etterspør. Solberg Panoramaer et prosjekt som har gode planløsninger og arkitektonisk kvalitet som vi ser at kjøperne vil ha, sier Nyhus.

Bykvartalet, Hokksund

I Hokksund er det snart klart for byggetrinn 1 i det som skal bli et nytt kvartal midt i sentrum. Cirka 40 leiligheter kommer snart for salg, og totalt sett planlegges det 200 leiligheter. Kvartalet vil få et stort atrium i midten som er åpent for alle. – Dette er både et boligprosjekt og et byutviklings-prosjekt, sier Nyhus. Gamle slitte bygg rives og nye skal bygges. I tillegg til de planlagte boligene kommer det nye butikklokaler og en innendørs klatrepark som vil være et helt nytt tilbud i Hokksund sentrum og gjøre byen enda mer attraktiv.

Dialog Eiendomsmegling eies 35,9 % av Sparebanken Øst. Se mer om boligene.

Kilde: Informasjonsbladet Verdier 1-2022.

Les flere artikler fra denne utgaven