Oppussing og selvbetjent lånesøknad

Med refinansieringslån hos oss er kanskje drømmen nærmere enn du tror.

Eier du en egen bolig og tenker at det er på tide med en oppfriskning hjemme? Da bør du vurdere et refinansieringslån. Du kan lese mer om hvordan du gjøre det her.

Trygg vei til vellykket oppussingsprosjekt

Det er en grunn til at rådgivere finnes i banken. De kan for eksempel hjelpe deg med å ta fornuftige valg som både gir deg et drømme-oppussingsprosjekt, og sørger for trygghet i privatøkonomien din.

– Veldig mange har pusset opp de siste to årene, ikke minst på grunn av pandemien som har gjort det vanskelig å reise. Det har rett og slett blitt enda viktigere å ha det fint hjemme, sier rådgiver Aina Tandberg-Bråthen ved Sparebanken Øst-kontoret i Hønefoss.

En ny fase i livet

Hvilke oppussingsprosjekter ser du mest av?

– Det er mange som vil renovere bad og kjøkken, innrede hobbyrom, sette opp glassveranda, bygge garasje eller lage vinterhage. Kanskje kan du kjenne igjen deg selv eller noen rundt deg: Barna har blitt voksne og flyttet ut. Store deler av huslånet er nedbetalt og du har lyst til å fornye hjemmet. Kanskje har andre ting blitt prioritert, og nå er det tid for å friske opp et eller flere rom, eller muligens til og med utvide boligen. Banken kan i mange tilfeller hjelpe deg med å realisere drømmen.

– Jeg opplever noen ganger at kunder starter med oppussing, vurderer å selge boligen, men når de ser hvor fint det blir, så blir de boende, smiler Tandberg-Bråthen.

Skal du låne penger til å pusse opp – kom til oss først! Det er oppfordringen fra rådgiverne Aina Tandberg-Bråthen og Annette Brunstad.

Rimelig oppussing med boliglånsrente

Hvordan anbefaler du kunder å gå frem hvis de vil pusse opp eller renovere?

– Kom til oss! Vi kan tilby boliglånsrente, full kontroll og alt på ett sted. Det er i mange tilfeller langt mer gunstig enn å ta opp et forbrukslån eller handle på kreditt. Når en kunde kommer til meg for rådgivning, sitter vi sammen og snakker om hva kunden kunne tenke seg. Ofte oppstår det nye gode ideer i møtet. Jeg synes jeg har verdens beste jobb! Tar det lang tid å få innvilget et refinansieringslån?

-Dette tar ikke lang tid! Vi i banken kan hjelpe deg med en rask og effektiv behandling av saken, rådgiver Annette Brunstad

Noen kunder ønsker å komme innom oss for en samtale, mens andre benytter seg av våre gode selvbetjente løsninger.

Noen ganger kan kunden komme inn med en gjennomtenkt plan, kanskje har de allerede fått et prisoverslag på for eksempel nytt kjøkken, og vi hiver oss rundt. Andre ganger kan vi sitte på kontoret, tenke, drømme og tegne litt, samt ha en klargjørende samtale som ender opp i en gjennomførbar plan. Kanskje blir vi enige om at kunden skal betale ned noe av billånet sitt først, eller at man skal innhente flere tilbud før man setter det endelige oppussingsbudsjettet.

Hvor mye kan man låne?
– Totalt sett kan man låne inntil 85 % av boligens verdi. Refinansiering er svært vanlig, og en mulighet mange benytter seg av. Et lekkert nytt kjøkken eller et «furterom» hvor man kan trekke seg tilbake med hobbyene sine er jo ofte en berikelse i livet. Oppussing finansiert med lån med lav rente, kan gi økt trivsel i hjemmet, og en opplevelse av at økonomien er ivaretatt.

Selvbetjent lånesøknad

Hvis du ønsker å sende inn lånesøknad selvbetjent, gjør du dette enkelt via nett- eller mobilbank. Løsningen er modernisert slik at boligverdi, inntekt og gjeld innhentes automatisk. Det er enkelt å søke og du får raskere svar. Dette kan du gjøre akkurat når det måtte passe deg, enten du sitter hjemme på terrassen eller er på hytta.

Ny funksjonalitet for endring av lån

I nettbanken kan du nå enkelt gjøre endringer på lånet ditt selv. Disse endringene kan du utføre selvbetjent:

• Endre forfallsdato
• Endre belastningskonto
• Innbetale ekstra
• Øke terminbeløp
• Se nedbetalingsplan

Er du interessert i å refinansiere boliglånet for å pusse opp? Ta turen innom ditt lokale Sparebanken Øst kontor eller ring for å avtale tid med en rådgiver. Se våre kontorer og åpningstider.

Kilde: Informasjonsbladet Verdier 1-2022.

Les flere artikler fra denne utgaven