Trygg på reise i inn- og utland

Gjennom en helårs reiseforsikring er du forsikret for alle typer reiser som foretas i løpet av året.Den årlige sydenturen er for mange nordmenn nærmest blitt en rettighet, eller i hvert fall et «must». Kanskje ikke så rart at varmen lokker med bortimot et halvt år under null på gradestokken. Fortsatt er det til paellaens og tyrefektingens hjemland Spania de fleste av oss – drøyt en halv million nordmenn – reiser i ferien. Videre er stadig Danmark, Sverige, Frankrike og Hellas populære reisemål, i tillegg til voksende reisevirksomhet for stivfrosne nordboere til Kroatia og Thailand. Likevel foretar vi litt over halvparten av feriereisene innenlands, til alle de ulike perlene vårt eget land har å by på.

Like viktig uansett reisemål er det å ha reiseforsikring.

Gjennom en helårs reiseforsikring er du forsikret for alle typer reiser som foretas i løpet av året. For majoriteten er det å lese forsikringspoliser og vilkårene med skriftstørrelse åtte, ikke like interessant og givende, men likevel svært viktig.

«Jeg har noe gjennom jobben» og «Kredittkortet har reiseforsikring inkludert» er utsagn man gjerne hører. Joda. Mange har en forsikring via jobben, men den er gjerne gjeldende i arbeidstiden. Og de ulike reiseforsikringsdekningene i kredittkortet kan ofte være snevre, som at den først gjelder ved ankomst til bestemmelsesstedet. Da er det kjedelig å bli syk før reise og oppdage at avbestilling ikke, eller delvis, blir dekket.

Om en ikke skal lese alt med marginal skriftstørrelse, bør i hvert fall dekninger som avbestilling, reisegods, forsinkelse, sykdom og ulykke sjekkes grundig.

Nylig ble Frendes reiseforsikring igjen kåret til landets beste, så det er bare å ta kontakt med en av oss i Sparebanken Øst som liker dypdykk i forsikringsvilkår.

God reise!

Av avdelingsbanksjef Geir Opdahl
geir.opdahl@oest.no

Publisert: 07.04.2016

Bilde

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering