Har din økonomi endret seg?

Da bør du ta en titt på skattekortet ditt

Den tiden vi står i nå har hatt innvirkning på manges personlige økonomi. Noen er permittert og får mindre inntekt, mens andre har hjemmekontor og dermed mindre reiseutgifter. Det er også sannsynlig at mange med boliglån har fått lavere rente, eller fått innvilget avdragsfrihet.

Slike ting kan påvirke det du betaler i skatt. Vi anbefaler at du tar en sjekk på inntekter, fradrag, gjeld og gjeldsrenter og sørger for å få endret skattekortet ditt. Merk at beløp som er registrert på gjeldsrenter er basert på tall fra desember forrige år. Det er bedre å ta kostnadene nå og fordele de utover resten av året, enn å utsette de til senere. Det er kjedelig om du skulle ende opp med en real skattesmell.

Har du penger til overs er tiden inne for å spare til et buffer, pensjon eller sette pengene i fond. Hvilken sparing du skal velge er avhengig av beløp, hvor lenge du skal spare og hvilken livssituasjon du befinner deg i. Har du vært permittert i forbindelse med korona-krisen, må du være klar over at det vil påvirke feriepengeutbetalingen.   

Mer om sparing

Skatteetaten har samlet litt informasjon om hva du må passe på når livet ditt har endret seg.