Husk dette når du skal selge bolig

Skal du selge bolig? Det trenger ikke bli stress om du gjør de rette grepene. Her får du tipsene.

Du har bestemt deg; nå skal du selge boligen din? Men det er mye som skal på plass før du kan levere nøklene fra deg. For å slippe høye skuldre, er det lurt å kontakte en megler tidlig. Da vet du at du gjør de rette tingene til rett tid i salgsprosessen.

Her får du tipsene fra Dialog Eiendomsmegling:

  • Befaring og vurdering: Kontakt megler tidligst mulig i prosessen for å legge en fremdriftsplan. Et godt tips kan være å ta bilder av boligens uteareal på sommeren, før annonsering på vinterhalvåret. Finn frem relevant dokumentasjon før befaring slik at du får riktig verdivurdering av boligen.
  • Salgsprosessen: Megler gir deg gjerne råd om hvordan du kan fremme boligens beste kvaliteter. Kanskje du bør male, fikse løse dørhåndtak eller fullføre prosjekter i forkant av salget. Sett deg inn i salgsprosessen sammen med en megler, slik at du vet hvilke forberedelser som lønner seg i forkant av salget.
  • Takstmann: Gir en teknisk vurdering av boligen som kan påvirke prisantydningen, og trenger tilgang på all relevant skriftlig dokumentasjon om boligen. Megler kan for eksempel gi deg råd om å utbedre småfeil for et bedre helhetsinntrykk.
  • Fotografering: Fjern overflødige ting som ikke har en funksjon i rommet slik at boligen fremstår mest mulig attraktiv. Megler gir deg gjerne gode tips. En megler fra Dialog Eiendomsmegling er alltid med på fotografering.
  • Visning: Bruk tips fra megler eller stylist for å vise boligen fra sin beste side. Det vil alltid være en megler fra Dialog Eiendomsmegling på fellesvisninger.
    Budrunde: Vær tilgjengelig. Det er til slutt du som må akseptere budet. Megler vil gi deg råd gjennom hele prosessen.
6. desember 2022
Aktuelt

Kort vei fra bank til bolig

Gode råd er kjærkomment når du skal bytte bolig. Med banken og eiendomsmegler side om side, er du i trygge hender på veien til ditt nye hjem.

Kjøpe eller selge? Vi hjelper deg