Ta kontroll over økonomien din

Har du kontroll på hverdagsøkonomien din kan du puste roligere, også i uforutsigbare tider

Vi har nå det høyeste rentenivået på mange år. Flere rentehevinger er varslet, som vil føre til trangere økonomi for de fleste.

En grundig gjennomgang av økonomien din kan avdekke muligheter for å justere både forbruk og budsjett. Rådgiverne våre har god erfaring og kompetanse om hvilke grep som er smart å gjøre nå.

Ta kontakt for gode råd

Hvorfor heves renten?

Kort fortalt, så har prisene steget mye og høye energipriser har gjort absolutt alt av varer og tjenester dyrere. Pandemien har gjort stor skade på produksjon av asiatiske varer og ført til knapphet på varer. Når tilbudet blir lavt, så blir prisene høyere. Det bekymrer Norges Bank. Derfor settes renten opp. Håpet er da at renteoppgangen er med på å senke prisstigningen, slik at andre utgifter du har blir lavere.

Hva betyr det for din økonomi?

Dette fører til økt press på hverdagsøkonomien og mindre å rutte med for mange. Dermed er det ekstra viktig at du er bevisst hva det betyr for deg og hva du kan gjøre av smarte valg. Vi kan bistå med hjelp og veiledning.

Tre tips til hva du kan gjøre nå:

26. august 2022
Aktuelt

Lag deg et budsjett

Få oversikt over inntekter og utgifter. Se om det er mulig å planlegge hverdagen på en enda bedre måte. Da vil du få bedre kontroll over økonomien.

Slik lager du budsjett
26. august 2022

Bort med dyr gjeld

Har du forbrukslån, billån eller andre dyre lån, kan du refinansiere ved å samle de i boliglånet. Med sikkerhet i bolig kan du låne inntil 85 % av boligens markedsverdi.

Slik refinansierer du
26. august 2022
Aktuelt

Spar til buffer

Legger du av noen kroner hver måned for å opparbeide deg en buffer, vil du være bedre rustet til utgifter som ikke er planlagt. Også til flere rentehevinger.

Tips til sparing