Dagens Spire: Alle mann ombord med Eiker Padleklubb

På vannet Eikern rett ved Vestfossen ser du ofte kajakk-padlere. Og ser du nøye etter, så finner du padlere i alle aldre og fasonger. For Eiker Padleklubb har som ønske at naturopplevelsen og mestringsfølelsen man får ved å padle, skal være tilgjengelig for alle som vil. Og de lever virkelig opp til sitt slagord; En klubb for alle.

Å padle kajakk skal være sikkert og komfortabelt, for at det skal gjelde for alle aldre og kroppstyper trenger man ofte tilpassede kajakker. Noe som gjerne koster litt mer enn en vanlig kajakk.

Gammel og ung – liten og stor

For noen år siden fikk Eiker Padleklubb tilskudd til innkjøp av kajakker beregnet på småvokste, barn og unge. Båtene er tilpasset til de som er under 165 cm høye og har små føtter. 

Da de søkte penger i år var det til andre typer båter, nå tilpasset storvokste og medlemmer med utfordringer slik som barnereumatisme. Sittekomfort gjør at padlingen blir en positiv opplevelse og gjør padleren i stand til å padle fritt og selvstendig, uten ubehag på litt lengre turer.  Det er når det grunnleggende som båt og årer er ivaretatt, at man kan føle mestring og få en følelse av frihet og selvstendighet.

Med et så bredt spekter av båter som de nå har, kan Eiker Padleklubb tilby gode opplevelser og gi flere glede av å padle sammen gjennom hele året – ikke bare i sommermånedene. De tilbyr opplæring, setter opp fellesturer og ønsker alle som vil prøve velkommen.  Et besøk på hjemmesiden deres forteller oss om at her skjer det mye. Er du interessert, ta en titt å se om ikke du finner noe som kan passe for deg.

Søker: Eiker Padleklubb
Formål: Spesialtilpassede kajakker
SPIRE tildeling 2023: 75.000 kroner

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer