Frivillighet og penger gir grobunn
for gode lokalmiljø

For at et nærmiljø skal spire og bli til et godt sted å bo, trenger man både folk som brenner for å skape verdi for andre, og man trenger penger

Sentralt i dette står frivillige i lag, organisasjoner og foreninger som med tusenvis av dugnadstimer skaper ringvirkninger langt utover sitt eget område. Gjennom det å bevare, skape, aktivisere og begeistre andre mennesker. De frivilliges pågangsmot og engasjement er like viktig som pengebidraget vi gir gjennom gavefondet SPIRE.

Dette gir et tryggere, mer inkluderende og levende lokalområde med alle former for aktivitet for sine innbyggere. Noe vi anser for en veldig god investering!

DagensSPIRE

I serien #DagensSpire vil vi, annen hver søndag, presentere en av mottakerne som har fått støtte gjennom SPIRE. Lenger ned i denne artikkelen kan du lese om flere SPIRE mottakere.

8. februar 2024
Aktuelt

Drammens Ballklubb (DBK) er en skikkelig bydelsklubb

Sentralt i alt som skjer på og rundt Ørenbanen står Drammens Ballklubb. Klubben med hjerte for alle som bor i selve bydelen og de som bor i nærheten.

Lær de å kjenne
9. februar 2024
Aktuelt

Det startet som en skiklubb i 1889

Nå er skiklubben utvidet og rommer 16 idrettsgrener og over 4.000 medlemmer. Et skikkelig stort lag med idrettsglede og sosial aktivitet for alle generasjoner.

Bli kjent med de
9. februar 2024
Aktuelt

Hauern – en idyllisk ferd i Finnemarka

Du kan kan velge selv, suse gjennom 50 eller 25 km i marka på raskest mulig tid, eller du kan nyte landskapet mens du går på ski. I år ble det rekordstort oppmøte med 520 på startlisten!

Les mer
25. september 2023

Røde Kors – ikke bare redning og beredskap

Tusenvis av frivillige i hele landet jobber for at du og jeg kan ferdes trygt i natur, by og på arrangement. Søk og redning er hjørnesteinen, med de gjør også så mye mer.

Øvre Eiker Røde Kors - en nasjonal ressurs
19. september 2023

Når nøden er nær, er de der

Du finner en gren av Røde Kors i mange byer i Norge, også i Mjøndalen. Vi har tatt pulsen på Nedre Eiker Røde Kors og den rollen de spiller i sitt nærmiljø.

Se hva de gjør

Søke SPIRE?

Brenner du for noe i ditt nærmiljø? Sjekk kriteriene og søk om penger til å få realisert prosjektet ditt.
Søknadsfrist for gavefondet er 1. november og 1. mai.

Søk her

Bærekraft nær deg

Vi ønsker å bidra til miljøet rundt omkring oss, og er opptatt av at SPIRE midlene beriker og skaper et enda mer bærekraftig lokalsamfunn.  Mange søknader vi mottar og innvilger har fokus på dette gjennom bevaring, inkludering og bærekraftig verdiskapning. Er den saken du brenner for, og vil søke om, av en slik karakter, så fortell oss om det. Det er et eget felt for dette i søknadsskjemaet.

11. september 2023

Austad Gårds venner pusser opp

Om du kjører motorveibroen over Drammen i retning Sørlandet har du kanskje sett herregården som troner i åssiden over Drammen.  Bli med innenfor – så skal vi fortelle om høstens prosjekt.

Bli med
14. september 2023

Eiker Padleklubb er klubben for alle

Hos padleklubben ved vannet Eikern i Øvre Eiker, får alle som vil muligheten til å komme seg ut i kajakk. Alt foregår i trygge rammer og med god opplæring.

Blir du med?
13. september 2023

Det drysser på lokalmiljøet i Røyken

Når man gjennomfører en løps- og folkefest, er det vanlig at et eventuelt overskudd går tilbake til arrangørene. Sånn er det ikke når Røykenmilas Venner arrangerer Røykenmila, den første helgen i september.

Slik deles overskuddet
14. september 2023
Aktuelt

Ut på tur – aldri sur

God planlegging gjør skau-turen til en bedre opplevelse! Med hjelp fra MIF Senior kan DNT Drammen og Omegn nå gi deg ni turforslag i Mjøndalsskauen.

God tur!
14. september 2023
Aktuelt

Tøffetoget i Drammen sentrum

Det lakker og lir mot sesongslutt for det populære toget som tøffer rundt i Drammen Sentrum hver solskinnsdag i sommerhalvåret. Har du tatt turen i år?

Les historien

Disse prosjektene har også fått SPIRE midler

  • Bakke menighet - et hus for alle
  • Barnas Kristinaløp 2023
  • Nytt kunstgress for Vear Idrettsforening
  • Drammen Røde Kors får ny bil
  • Maskinen overtar gresset på Årbogen