Dagens Spire: SA-SA-SA Solberg Sportsklubb

Daglig leder Marianne Eystø hadde en hel bygd med hjelpere i ryggen når klubben tok ansvar for samhold mellom generasjonene

Med 10 NM medaljer (sist i 2022) er det nok bandyprestasjonene som har gjort Solberg Sportsklubb (SSK) mest kjent de siste 50 årene.  Men med ansettelse av en daglig leder har bydelsklubben også tatt skrittet mot det å bli den samlende enheten for alle de som bor i Solbergelva. 

Sammen om Ælva

SSK er en fremoverlent klubb som jobber aktivt for å skape aktivitet på anlegget sitt – hele uken – også på dagtid og i helgene.

I september 2023 søkte de derfor om penger hos Drammen Idrettsråd (DIR). Klubben ønsket støtte til oppstart av et samarbeidsprosjekt som involverte Solberg barneskole, Killingrud ungdomsskole og Pensjonistforbundet. De fikk tilslag, og 500.000 kroner fra DIR til å starte sitt eget prosjekt «Sammen om Ælva» i tråd med Drammens-modellen «Aktive Lokalsamfunn». Det betyr et nært og aktivt samarbeid mellom skolene og idrettslaget, og utstrakt bruk av det flotte nye klubbhuset og hele det fine idrettsanlegget de har i Solbergelva.

Mestringsglede på sosiale arenaer

* Åpen Hall for ungdomsskolen
* Åpent Klubbhus for 4.-5. klasse
* Ukentlig idrettslek for SFO
* «Stryke med Stian» for ungdom
* Barnehagedager med is/vaffel
* Ferietilbud
 

Et annet prosjekt som er startet opp er «Allidrett for voksne med noe attåt». Et viktig tiltak for å fremme aktivitetsglede og bygge sosiale nettverk for en voksende pensjonistgruppe. Pensjonistgruppen er også aktive hjelpere på aktivitetene som er rettet mot barn. Noe som er med på å bygge et godt og trygt miljø for alle som bor i Solbergelva. Det jobbes også med andre ting, blant annet å bruke anlegget som alternativ læringsarena på dagtid. Ble du nysgjerrig kan du lese mer om prosjektene deres på nettsiden.

Og hovedprinsippet for «Sammen om Ælva» er at aktivitetene skal være morsomme, inkludere alle som bor i Solbergelva – og de skal være gratis!

Skryt fra Drammen Idrettsråd (DIR)

I en artikkel tidligere i måneden beskriver DIR prosjektet med denne innledningen: Solberg Sportsklubb har med sin banebrytende AL-modell «Sammen om Ælva» tatt et imponerende steg fremover i å knytte samfunnet tettere sammen. Hele saken kan du lese på DIR sin nettside.

Noe for enhver smak

På skøyteisen er det stor aktivitet gjennom i vinterhalvåret, både på dagtid og kveldstid. Foruten å ha en rekke egne lag både på jente- og guttesiden samarbeides det med andre klubber slik at alle som vil spille skal få lov. Blant annet spilte småjentene på samarbeidslaget med Mjøndalens Idrettsforening bra gjennom hele sesongen og fikk med seg en kjempeflott sølvmedalje fra NM.

Det gror godt i de andre gruppene i fleridrettslaget også. Håndball gruppa kan vise til stor vekst de siste årene og har nå flere nye lag for både jenter og gutter. Også på seniornivå er det stor aktivitet og gode prestasjoner. I tillegg til bandy og håndball har SSK en turngruppe som holder til i hallen, og så klart spilles det også fotball i klubben. Kiwi-cupen som arrangeres årlig er en stor begivenhet, med yrende liv på alle baner.

Gavefondet Spire

Solberg Sportsklubb er en av 13 idrettslag som får årlig pengestøtte gjennom en langsiktig avtale. I tillegg har de søkt penger fra gavefondet Spire og to av de store prosjektene som har fått økonomisk støtte kan du lese om litt lenger ned.

Hvis du lurte; SA-SA-SA er Solberg Sportsklubb sitt seiersrop!

26. oktober 2023
Aktuelt

Årets ildsjel 2023 hyllet av likesinnede

Under en begeistringskveld onsdag 25. oktober, takket Idrettspresident Zaineb Al-Samarai en tydelig rørt vinner, Tommy Veres, SSK for frivillig innsats gjennom over 30 år.

Les mer om ildsjelene
8. april 2022
Aktuelt

Solberg Sportsklubb søkte, og fikk pengestøtte

Nå kan endelig det etterlengtede arbeidet med å erstatte det gamle lysanlegget starte. Med stort fokus på miljøvennlige produkter og fremtidsrettet teknologi.

Se ny løsning
20. mars 2019
Aktuelt

Nytt klubbhus til høsten

Utallige dugnadstimer og pengestøtte er med på å realisere et splitter nytt klubbhus i Solbergelva. Vi skal bygge for fremtiden sier ildsjelene.

Banken stiller også opp

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer