Reiseforsikring til terningkast 6!

Vet du om din reiseforsikring er god nok og hva den egentlig dekker?

Vi reiser som aldri før, og stadig flere nordmenn sørger for å sikre seg med reiseforsikring. Men hva dekker egentlig forsikringen din? 

Norsk Familieøkonomi har også i år gjort en test på vilkår og priser for 12 forskjellige forsikringsselskap. Blant disse er  Frende Forsikring som tilbys blant annet gjennom Sparebanken Øst. Faktisk så troner Frende Forsikring på toppen sammen med Europeiske Reiseforsikring – begge disse to har fått terningkast seks.
Les mer og kjøp reiseforsikring
Det er litt overraskende at så mange av de over 4 millionene som har reiseforsikring ikke vet eller er usikre på hva forsikringen dekker, og hvordan den bør brukes. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind Forsikring, var én av tre under 35 år usikre på hva reiseforsikringen dekket. En annen undersøkelse fra Forbrukerrådet viser også til at én av sju ikke vet om de er forsikret.

De norske reiseforsikringene har stort sett et høyt nivå, men det er noen forskjeller på hva og hvor mye de dekker og hva du får igjen ved blant annet sykdom og uhell.

Her er et utdrag fra testen for de to selskapene som scorer høyest

Frende Forsikring – Reiseforsikring

  • Pris enslig 40 år: 1 416,-
  • Pris familie 40 år: 1 896,-
  • Pris enslig 75 år: 2 040,-

Frendes Reiseforsikring hevder seg helt i toppen i år også, med ubegrenset dekning på flere av de viktigste erstatningene. Samtidig plasseres forsikringen i det lavere sjiktet når det handler om pris, og den inkluderer uhellsdekning og ubegrenset dekning for leiebil. Sammenligner vi reiseforsikringens varighet stiller ikke Frende sterkest blant selskapene med 75 dager, men man har mulighet til å forlenge. Det er små marginer mellom selskapene på topp, og i år mener vi at Frende fortjener høyeste score da kunden får alle de gode dekningene til en lavere pris enn nærmeste konkurrent.

Europeiske Reiseforsikring (en del av If) – Super Helårs Reise

  • Pris enslig 40 år: 1 796,-
  • Pris familie 40 år: 2 534,-
  • Pris enslig 75 år: 2 665,-

Europeiske ble kåret som én av to vinnere i fjorårets test, og det med god grunn. Forsikringen inkluderer fremdeles testens beste uhellsdekning, ingen timeskrav ved erstatning for forsinket bagasje, dekning for egenandel ved skade på både leiebil og lett/tungmotorsykkel og generelt gode dekninger over hele linja. Derfor kåres Super Helårs Reise fra Europeiske Reiseforsikring til årets vinner av reiseforsikringstesten. Forsikringen er blant de dyreste i alle aldersgrupper, og har fremdeles noe kort varighet på bare 60 dager. Det gis pluss for at reiseforsikringen ikke har aldersbegrensninger, og for at de tilbyr helsesjekk på nett slik at kunden kan undersøke om eventuelle kjente og kroniske sykdommer dekkes på reise eller ikke. Skal vi kommentere noe i negativ forstand kan det være litt lav dekning for utflukter/arrangement og en av de laveste erstatningene for død og invaliditet. Forsikringen beholder tronen også i år som den dyreste og beste reiseforsikringen på markedet – her får du det du betaler for.

Les hele testen på Norsk Familieøkonomi

23. september 2019
Aktuelt

Reis trygt fra hus og hjem i høstferien

Ta ferie med visshet om at du har med det viktigste i bagasjen – reiseforsikringen din. Vi tilbyr en av markedets beste forsikringer for deg og din familie.

Fordeler ved vår reiseforsikring