Ut på tur i høstferien?

Skal du ut å reise for å få med de siste solstråler og smak av sommer? Vær sikker på at du har den beste reiseforsikringen med deg i kofferten.

Har du den beste reiseforsikringen?

Sparebanken Øst tilbyr forsikringer fra Frende. Den er faktisk en av de aller beste reiseforsikringene du kan få. Norsk Familieøkonomi har testet mange forskjellige reiseforsikringer og gitt Frende Reiseforsikring terningkast seks!
Kjøp reiseforsikring

Reiseforsikring gjelder fra du reiser hjemmefra og inntil 75 dager med reise. På reisen dekker forsikringen bortkommet bagasje, medisinsk behandling, evakuering og hjemtransport. Skulle du få med deg ubudne gjester hjem i kofferten (veggdyr og kakerlakker) så dekker reiseforsikringen dette også.
Mer om kåringen av reiseforsikringer

Har du eiendeler med verdi på over 20.000 kroner, bør du vurdere verdigjenstand forsikring i tillegg til innboforsikring. Forsikringen gjelder uansett om fotoapparatet, bunaden eller de verdifulle smykkene oppbevares hjemme eller du har de med deg på reise. Eiendelene dine er forsikret mot alle typer skader, over hele verden.

Kjøp verdigjenstandforsikring

Ikke gjør det enkelt for tyvene!

Når du skal ut å reise kan det være smart å snakke med naboen på forhånd. Inviter de til å parkere i gårdsplassen din, kaste søppel i din søppelkasse, og be de ta inn posten for deg.

Du er sikkert vant til å rydde opp hjemme før du skal reise, men det er faktisk ikke så lurt. Et melkeglass på bordet, et par sko utenfor døren eller Lego på gulvet kan gi følelsen av at noen snart kommer hjem igjen. Da går tyvene gjerne videre.

En enkel tidsbryter for radio og lys kan også være et godt tiltak mot uvelkomne gjester. Bolig- og innboforsikring bør du sjekke med jevne mellomrom for å sikre at du har god nok dekningsgrad for verdiene dine, dersom uhellet skulle være ute. Man har jo en tendens til å kjøpe mer og mer, og er kanskje ikke like flinke til å bytte ut ting. Jo mer du har i huset ditt, jo større verdier eier du.