Aktivitetsglede i slalåmbakken

Med hjelp fra Sparebanken Øst, inviterte DBK Allidrett sjuåringer til slalåmbakken. Det ble en knallsuksess!

Tirsdag kveld i januar og Skimore Drammen lyser som en fakkel i bybildet. Et tjuetalls barn stamper i snøen. Det er sludd i luften og en smule kaldt i bunn av Aronsløypa, men ingen klager der det spennes på ski og klirrer i staver. Smil og latter er på plass bak store skibriller. Skiheisen suses av gårde, fulle av forventningsfulle, nyfrelste skientusiaster fra Drammens Ballklubb (DBK).

– Det som er mest gøy…hmm… Det er at det går fort, sier Maja (7). Vennene fra idrettsgruppa nikker enig rundt henne der de står og tripper for en ny runde i bakken. Allidretten til DBK har satt av tre alpindager og oppmøtet er stort, til tross for ruskete vær.

Et bredt tilbud for barn

Med oss har vi barn som aldri har stått på slalåm før. Det er kjempekult at de får muligheten.

Rolf Erik Borge, en av fire trenere i gruppen, er veldig fornøyd med å kunne bidra til at flere barn får brynet seg på ulike aktiviteter. I 2022 testet de ut alpindager for første gang. Det var en knallsuksess som måtte gjentas. Og gledesropene og energien tilsier at det er minst like populært i år.

– Det er så gøy å se at de storkoser seg. Ikke minst, så er det morsomt å oppleve mestringsfølelsen de får. Vi ser barn, som kun har stått noen få ganger, kjøre helt alene, sier Borge en anelse stolt.

DBK har i dag fire aktive grupper med barn som er født i 2015, 2016, 2017 og 2018. Til sammen er det nesten 90 deltakere, et historisk stort antall aktivitetsglade barn.

– Her er det fokus på positive opplevelser for barna gjennom aktivitet og lek. Allidretten er i hovedsak foreldredrevet, og vi tror på et samspill med engasjerte og aktive foreldre. Aktivitetene er lekbaserte med stor vekt på sosial samhandling, forteller Borge.

Her får barna prøve ut masse forskjellige aktiviteter, fra orientering, balleker, bandy til langrenn, slalåm og – faktisk – skihopp. Målet er bredde slik at barna får testet ut aktiviteter og finne noe de liker å holde på med.

DBK-trenere i slalåmbakken i Drammen
Primus motorer for DBK allidrett 2015-kullet: f.v.Rolf Erik Borge, Ola Ekeberg Apenes, Petter Kalmo og Tommy Jahnsen. Foran står Maja (7)

Takknemlig for støtte

Det som står øverst på listen er at alle barn skal ha mulighet for å delta. Det innebærer også et kostnadsspørsmål da økonomien ikke skal komme i veien for hvem som kan være med. Noen aktiviteter krever både utstyr og tilgang, som gjerne koster litt ekstra. Det har ikke alle råd til. I fjor klarte DBK å dekke kostnaden for alpindagene selv. Det hadde ikke vært mulig i år.

– Det at vi kan søke Spire-fondet i Sparbanken Øst og få midler er helt unikt. Å ta en tur i slalåmbakken koster noen kroner, så med den støtten kan vi gi flere barn denne muligheten. Det er helt fantastisk, forteller Borge. DBK Allidrett fikk tildelt 40.000 kroner fra Spire-fondet, som dekker heiskort og utstyr. 

Hadde det ikke vært for Sparebanken Øst, så hadde vi ikke fått til alpindager i år.

Tilbake i Skimore Drammen er det krevende forhold og 20 cm løssnø under store, gule lyskastere.

Er det ikke litt dårlig vær for å gå på ski i dag da? 

– Neeeeeei, roper en gjeng med sjuåringer, som går for én tur til.

Tre jenter i slalåmbakken i Drammen
Hedda, Maja og Nadia koser seg i slalåmbakken.
19. januar 2023
Aktuelt

20,4 millioner til lokale organisasjoner

Hele 87 lag, foreninger, organisasjoner og stiftelser fikk penger fra vårt gavefond SPIRE i 2022. Vi delte ut 20,4 millioner kroner, som går til mange ulike og gode formål. Vi er stolte av å kunne bidra til å støtte lokalmiljøene.

Se hvem som fikk penger