Besøk nye Stronghytta

Ildsjelene som står bak renoveringen er klare for å ta imot besøkende.

Da deler av taket raste sammen på Stronghytta i 2018 ble det bestemt at den gamle hytta skulle rives for å bygge en ny.

Med 2,9 millioner kroner i støtte fra Sparebanken Øst ble finansieringen sikret, og prosjektet kunne settes i gang. Nå står Stronghytta klar for å ta i mot gjester, og ivrige turgåere har allerede fått se det nyskapende bygget som har vokst frem i Bragernesåsen.

Den nye hytta har plass til 60-70 mennesker innendørs, og med stort kjøkken kan turgåere glede seg til å få servert kaffe og vafler mens de nyter en pause i solveggen.

Hytta har i tillegg hele 30 overnattingsplasser, og vil også være tilgjengelig for utleie ved ønske. Er du interessert i å leie kan du sjekke nettsiden deres for kontaktinformasjon.

Det er lett å tenke at dugnadsånden har blitt litt borte, men den viser seg å være der når man leter etter det, Roar Holther, primus motor for dugnadsarbeidet

Det er takket være ildsjelene at den nye hytta i dag står klar. En dedikert pensjonistgruppe har stått i spissen for prosjektet, og styret i klubben har vært ivrige dugnadsarbeidere. Med verdifulle bidrag fra næringslivet i form av både penger, utstyr og arbeidskraft, i tillegg til god vilje fra flere privatpersoner står endelig hytta klar til å tas i bruk av folket.

Hadde det ikke vært for Sparebanken Øst så hadde det ikke blitt noen ny Stronghytte, fortsetter Roar Holther.

Nå gleder de seg over å ha åpnet opp for allmennheten. De har allerede hatt åpent flere helger og det er mange nysgjerrige turgåere som har tatt turen innom for å oppleve den nye hytta. Det gamle hytteskiltet er pusset opp og skal også pryde den nye hytta.

Oppbyggingsprosjektet har tatt lang tid, og de har vært helt avhengig av innsatsen fra pensjonistene for å få det hele til å gå rundt.

«Vi synes det er gøy å holde på med, så da tenker vi ikke over hvor mange timer det tar. Vi må jo ha noe å gjøre!», forteller Roar. Motivasjonen kommer av seg selv når de ser at de kommer et steg videre hver gang de jobber.

At hytta skal tas i bruk av folk fra nært og fjernt er det store ønsket, og alt er lagt til rette for at alle skal kunne benytte seg av fasilitetene i marka.

Det er lagt til rette for rullestolbrukere med både ramper og heis, hjertestarter er lett tilgjengelig på utsiden av bygget, og et omfattende renseanlegg er bygget i uthuset ved siden av hytta.

Her skal alle føle seg trygge og velkomne når de kommer på besøk.  Hytta ligger kun 1,5 km fra Spiralen hvor det er rikelig med parkeringsplasser.

Har du et prosjekt du drømmer om å realisere for ditt lag eller forening? Husk å søke støtte fra vårt Spire-fond innen fristen 1. mai.

Søk støtte