Jonas Fjeld er konsertartist

Sammen med bandet sitt skal han synge julen inn på bankens julekonserter i 2021

Men aller først skal vi gi deg et innblikk i hva som rører seg rundt Jonas Fjeld om dagen.

Møt mannen bak sangen

I opptakten til konsertene har vi gjort et intervju med stemmen bak Engler i sneen – sangen som i år har 30 års jubileum.

Jeg er så heldig å ha hobbyen min som jobb, smiler Terje Lillegård Jensen, alias Jonas Fjeld.

Selv om verden forandrer seg hele tiden, er likevel noen få sanger forunt å forbli tidløse. Det samme er det med gode tradisjoner. Vi sitter utenfor Konnerud nye kirke og nyter høstsola. Innenfor dørene skal han om noen uker holde julekonsert. – Det blir kjempefint. Jeg har spilt masse i kirker. Sist jeg spilte her i Konnerud var i konfirmasjonen til et av barna mine. Drammenseren Jonas Fjeld er hjemom etter en turné på Vestlandet med Judy Collins. Etter den dønn stille koronaperioden begynner ting å blomstre igjen. Konsertarenaer åpner opp og publikum strømmer tilbake – mer enn klare for nye musikalske opplevelser.

Slitesterkt

Hva kan publikum forvente seg av julekonsertene? – Jeg skal ha med meg Finn Tore Tokle, Ben Basgård og Hans Cato Kristiansen. Veldig flinke karer som jeg har spilt lenge med. Vi kommer til å spille mine mest kjente låter, og så blir det jo julesanger. Hvordan er det å fremføre disse sangene igjen og igjen, blir du aldri lei av dem? – Nei, jeg synes de står seg godt. Ikke minst med tekstene til Ole Paus, de er både sterke og slitesterke. «Engler i sneen» er forresten 30 år i år! Det er fantastisk at folk fremdeles vil høre den. Har du selv en favorittjulesang? – Det må bli «Deilig er jorden».

Hjemme

Vi snakker om juletradisjoner. Jonas Fjeld blir Terje når julefreden senker seg. Da skal han ha fri. Være hjemme med familien. – Når man har små barn er jo jula en helt spesiell tid. Nå har vi voksne barn, de kommer hjem for å kose seg og feire jul sammen med oss. Det er hyggelig det også! Hjemme har alltid vært Drammen. Som artisten selv sier: – Jeg har alltid likt Drammen, jeg! Sammen med kona May Britt har antall eiendeler, skapfyll og memorabilia blitt kraftig redusert da paret nylig flyttet fra hus til rekkehus på Konnerud. – Det var fint å få gjort den jobben. Jeg hadde så mye greier, musikk på alskens lydbåndformater, gitarer …

Jeg har sendt varebiler med gjenstander til Nasjonalbiblioteket og Rockheim. Det er fint å vite at ting blir tatt vare på av noen som kan ha nytte og glede av det. Terje Lillegård Jensen

Ungene mine hadde ikke visst hva de skulle gjøre med alt. Når høstturneen er ferdig, reiser ekteparet til leiligheten i Portugal for å lade batteriene før julekonsertene starter i slutten av november. – Det blir litt ekstra sommer. Jeg er ikke så glad i snø, nemlig. Nå skal jeg hjem til kona og spise fårikål. Jeg har gått og gledet meg hele dagen!

Kilde: Informasjonsbladet Verdier 2-2021

Allmennyttige gaver

Hvert år gir Sparebanken Øst millioner av kroner tilbake til lokalsamfunnet. Vi støtter små og store prosjekter med midler fra vårt samfunnsutbytte, som er en del av bankens overskudd. Blant annet har vi i flere år støttet Johan Halvorsen Musikkfest, Drammens egen klassiske musikkfestival.

Les mer