Mellomfinansiering

Tenker du å flytte på deg?  Selge huset eller leiligheten og kjøpe noe nytt og mer lettstelt?

 

Kanskje sitter du og følger med på Finn.no og drømmer om en større bolig? Boligkjøp er ofte en prosess som modnes over tid, men før du aner det, dukker drømmeboligen opp. Da er det lurt å ha en økonomisk plan.

Et mellomfinansieringslån er løsningen for deg som ikke ønsker å selge nåværende bolig før du har funnet deg en ny. Ikke alle banker tilbyr mellomfinansiering, men det gjør vi i Sparebanken Øst, dersom du har økonomi til det.

Om du kun trenger et midlertidig mellomfinansieringslån, gjelder den samme prosessen som om du skal ha et langsiktig lån. Banken fullfinansierer kjøpet inkl. omkostninger i perioden frem til nåværende bolig er solgt og salgssummen blir frigjort.

I mellomfinansieringsperioden vil du eie to boliger og ha to lån. Det er vanlig at man kun betaler renter og omkostninger i mellomfinansieringsperioden.

Mange tenker ikke på å søke om mellomfinansiering i banken før de hiver seg ut i budrunder. Drømmeboligen går kanskje fra deg fordi du ikke har vært i banken og søkt om lån først.

I dagens marked går boliger fort unna, så det kan være lurt å planlegge. Første skritt er å ta kontakt med en megler å få en verdivurdering på det du skal selge. Deretter kontakter du din kunderådgiver i banken for å få et tilsagn på mellomfinansiering. Når det er i orden, er det klart for budgivning.

KONTAKT OSS FOR ET TILBUD

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering