Mellomfinansiering

Skal du kjøpe ny bolig og samtidig selge din gamle, hjelper vi deg med mellomfinansiering.

Mellomfinansiering er et kortsiktig boliglån som gjør det enklere for deg å bytte bolig.

Kontakt oss, så hjelper vi deg

Kanskje sitter du og følger med på Finn.no og drømmer om en større bolig? Boligkjøp er ofte en prosess som modnes over tid, men før du aner det, dukker drømmeboligen opp. Da er det lurt å ha en økonomisk plan.

Et mellomfinansieringslån er løsningen for deg som ikke ønsker å selge nåværende bolig før du har funnet deg en ny. Ikke alle banker tilbyr mellomfinansiering, men det gjør vi i Sparebanken Øst, dersom du har økonomi til det.

Om du kun trenger et midlertidig mellomfinansieringslån, gjelder den samme prosessen som om du skal ha et langsiktig lån. Banken fullfinansierer kjøpet inkl. omkostninger i perioden frem til nåværende bolig er solgt og salgssummen blir frigjort.

I mellomfinansieringsperioden vil du eie to boliger og ha to lån. Det er vanlig at man kun betaler renter og omkostninger i mellomfinansieringsperioden.

Mange tenker ikke på å søke om mellomfinansiering i banken før de hiver seg ut i budrunder. Drømmeboligen går kanskje fra deg fordi du ikke har vært i banken og søkt om lån først.

I dagens marked går boliger fort unna, så det kan være lurt å planlegge. Første skritt er å ta kontakt med en megler å få en verdivurdering på det du skal selge. Deretter kontakter du din kunderådgiver i banken for å få et tilsagn på mellomfinansiering. Når det er i orden, er det klart for budgivning.

24. april 2019
Aktuelt

Vurderer du å kjøpe ny bolig før du selger den gamle?

Det er ofte et spørsmål som vurderes frem og tilbake når man har bestemt seg for å skaffe seg et nytt hjem.

Dette bør du vite