Refinansiering – en vei til
vellykket oppussing

Er det kjøkken, bad eller stue som trenger et løft? Da kan refinansiering av boliglånet være løsningen.

Refinansiering og oppussing kan bidra til å øke verdien til hjemmet ditt, samt gi bedre oversikt over økonomien din. 

Søk om refinansiering Kontakt oss om refinansiering

Her kan du lese om:

 1. Fordeler ved refinansiering
 2. Hvor mye kan du låne til oppussing?
 3. Slik søker du refinansiering i nettbanken
 4. Øk verdien på boligen din

– Refinansiering er svært vanlig, og en mulighet mange benytter seg av når boligen må endres eller rehabiliteres. De vanligste formene for refinansiering er å utvide boliglånet, slå sammen lån eller å samle flere smålån i ett større lån, sier Aina Tandberg-Bråthen, kunderådgiver ved Sparebanken Øst-kontoret i Hønefoss. Hun gir deg gode råd om refinansiering.

Fordeler ved refinansiering:

 • Bedre betingelser med en lavere rente
 • Få bedre oversikt ved å samle flere lån til ett
 • Få færre gebyrer og kostnader
 • Mulighet til lengre nedbetaling
Kunderådgiver Aina Tandberg-Bråthen
Kunderådgiver i Sparebanken Øst, Aina Tandberg-Bråthen, gir deg en innføring i fordelene med refinansiering.

Refinansiering betyr rett og slett å finansiere noe på nytt. Dersom du ikke har oppsparte midler, men ønsker å pusse opp, kan det være en smart måte å finansiere oppussing ved å utvide boliglånet ditt. Er boliglånet innenfor 85 % av boligens verdi og krav til betalingsevne er dekket, kan du låne med sikkerhet i boligen. 

– Refinansiering kan bidra til å redusere utgifter ved å senke renter og månedlige betalinger. Dette kan gi et bedre økonomisk pusterom, uten å belaste budsjettet ditt, forteller Tandberg-Bråthen.

Hvor mye kan du låne til oppussing?

Vi vurderer alle lånesøknader individuelt. I hovedsak så avhenger lånestørrelsen av:

 • brutto inntekt
 • dine utgifter
 • belåningsgraden på boligen
 • din totale gjeld

Har boligen økt i verdi?

Dersom boligen din har økt i verdi eller du har nedbetalt på boliglånet ditt, kan du søke om å øke eksisterende boliglån.
Banken henter inn opplysninger om boligen fra Eiendomsverdi. Det er et nasjonalt register hvor det fremkommer ulike opplysninger.

Lønnsomt å pusse opp og vedlikeholde

I takt med at livet endrer seg, har også boligen din et livsløp og skal tilpasses ulike behov. Familier utvides, barn kommer til, vokser, blir ungdom og flytter ut. Med tiden får boligen behov for oppgradering og vedlikehold. Dersom du ønsker å opprettholde god verdi på boligen din kan det være smart å pusse opp og vedlikeholde. Dette vil også kunne gi en bedre pris ved et eventuelt fremtidig salg.

Søk om lån til oppussing på nett

Søk om å øke boliglånet du har i dag. Logg inn i nettbanken og søk boliglån. I søkeprosessen velg låneformål: «Øke boliglån til oppussing».

Ønsker du å bytte bank eller flytte lånet ditt fra en annen bank hjelper vi deg gjerne med dette. Boliglånet flytter vi for deg når du søker og får innvilget lånet hos oss. Det enkleste er å søke boliglån på nett. I første steget velger du «Flytt lån fra annen bank».

Gå inn i nettbanken

Øk boligverdien med refinansiering

En av de største fordelene med å kombinere refinansiering og oppussing er at du kan øke verdien på hjemmet ditt. Ved å investere i oppussingsprosjekter som øker funksjonaliteten og estetikken, kan dette gi en verdiøkning som kommer deg til gode. Dette kan gjøre det lettere å selge hjemmet ditt i fremtiden, samt øke verdien av eiendommen hvis du ønsker å refinansiere på et senere tidspunkt.

– En bolig som er vedlikeholdt og holder god standard, er mer verdt i markedet. Derfor er det lurt å prioritere og holde boligen sin i stand. Og oppussing med refinansiering av boliglån kan både gi økt trivsel i hjemmet og en opplevelse av at økonomien er ivaretatt, understreker Tandberg-Bråthen.

Hvordan refinansiere?

Du kan søke om refinansiering enkelt og trygt på nett gjennom vår selvbetjente løsning eller snakke med en rådgiver i banken. Banken stiller krav til sikkerhet og betalingsevne, men kravene dekkes som regel gjennom sikkerhet i boligen du eier. Har du eid boligen din i noen år, er det stor sannsynlighet for at den er mer verdt i dag enn da du kjøpte den. Ved refinansiering vil du kunne få gode betingelser på lånet ditt.

– Mange kommer til oss for en prat om refinansiering. Vi kan tilby boliglånsrente, full kontroll og alt på ett sted. Det er i mange tilfeller langt mer gunstig enn å ta opp et forbrukslån eller handle på kreditt. Når en kunde kommer til meg for rådgivning, sitter vi sammen og snakker om hva kunden kunne tenke seg. Ofte oppstår det nye gode ideer i møtet. Jeg synes jeg har verdens beste jobb!, sier Tandberg-Bråthen med et smil.
Søk om refinansiering Kontakt oss om refinansiering

Hvor mye kan du låne? Test vår lånekalkulator

Hva er verdien på boligen?
Hva er egenkapitalen?
Hvor mye vil du låne?
Nominell rente i %
Nedbetalingstid
Nedbetalingsplan
16. mars 2023
Aktuelt

Fordeler med refinansiering

Refinansiering kan være fornuftig av flere grunner, enten du ønsker å samle flere lån, få lavere kostnader eller å flytte boliglånet ditt.

Slik går du frem
17. mars 2023
Aktuelt

Er du godt nok sikret?

Når man kjøper nytt, pusser opp og bytter ut innbo stiger verdien på eiendelene dine. Det kan være lurt å ta en gjennomgang av både innbo- og husforsikring.

Dette bør du sjekke

Spørsmål og svar

 • Er du under 34 år?
 • Hvor mye vil det nye lånet ditt koste?
 • Hva er forskjellen på effektiv og nominell rente?
 • Andre lån