Grønne produkter

Sparebanken Øst ønsker å bidra til at våre kunder velger bærekraftige løsninger. For oss handler det om å legge til rette slik at det å investere litt ekstra for å få på plass bærekraftige løsninger både er gunstig og enkelt. Derfor arbeider vi kontinuerlig med produkter som gjør det mer attraktivt å velge bærekraftig. Les mer om bærekraft i Sparebanken Øst.

Grønt boliglån

For våre privatkunder kan vi i dag tilby grønt boliglån. Grønt boliglån er et låneprodukt som tilbys deg som har fokus på miljøet i valg av ny bolig enten du skal bygge nytt eller kjøpe bolig. Ved å tilby gunstig finansiering av miljøvennlige hus vil vi være med på å stimulere til mer bærekraftige valg. Dette gjelder også ved kjøp av fritidsbolig.

Hvilke krav stilles for å få grønt boliglån?

Et av følgende kriterier må møtes og dokumenteres for at et Grønt boliglån skal innvilges:

  • Energimerke A eller B
  • BREEAM-NOR Sertifisering (minimum Very good, Excellent eller Outstanding)
  • Svanemerket

Les mer og søk grønt boliglån

Grønt førstehjemslån

Sparebanken Øst tilbyr også grønt lån til førstegangskjøpere. Dette er et låneprodukt til deg som skal kjøpe bolig for alle første gang og som er opptatt av miljøvennlige og fremtidsriktige boliger. Grønt førstehjemslån har vår absolutt laveste rente på boliglån. Dersom du planlegger å skaffe deg et energieffektivt hus vil du få et rimeligere lån uten etableringsgebyr. Ansvarlighet og bærekraft er viktig for oss i Sparebanken Øst. Dette vil gjenspeiles både i hvilke produkter vi tilbyr kundene, og hvordan produktene får konsekvenser for miljøet og samfunnet rundt oss.

Hvilke krav stilles for å få grønt førstehjemslån?

Kravet til deg som skal søke Grønt førstehjemslån er at du ikke har eller har hatt boliglån tidligere, og at du selv skal bo i boligen. I tillegg må ett av følgende kriterier dokumenteres i lånesøknaden:

  • Energimerke A eller B
  • BREEAM-NOR Sertifisering (Very good, Excellent eller Outstanding)
  • Svanemerket

Les mer og søk grønt førstehjemslån

Grønt billån

Gjennom vårt datterselskap AS Financiering kan du få tilgang til prisgunstig finansiering av elbil eller hybridbil. Grønt billån er et billån til miljøvennlig bil som har spesielt gunstige lånevilkår. Vi tilbyr finansiering av opptil 100 % av kjøpesummen, uansett om du skal kjøpe ny eller brukt.

Gjør et godt valg for både miljøet og lommeboka i dag.

Les mer og søk grønt billån