Prøv Opplevelsesbanken!

Lyst til å utforske Drammen og Øvre Eiker på en helt ny måte? Sjekk ut vår nye app!

–Det å gi tilbake til lokalsamfunnet er viktig for oss, og denne høsten gjør vi noen ingen andre banker har gjort før, så vidt vi vet. Vi lanserer Opplevelsesbanken. Dette er en app der vi ønsker å inspirere både fastboende og gjester i Drammen og Eiker til å komme seg ut og oppleve noe fint, uten å bruke for mye penger, sier Ole Sivertsen, som er direktør for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar i banken.

Appen Opplevelsesbanken er gratis å laste ned og gratis å bruke.

Last ned Opplevelsesbanken

Hva er Opplevelsesbanken?

Opplevelsesbanken er en app fylt med lokale perler – nære, kjære, kjente og skjulte opplevelser – fra Øvre Eiker til Drammen.  Utforsk Gulskogen Gård, Vestfossen Kunstlaboratorium og Knabben, til mer ukjente perler du ikke har hørt om før.

Appen viser ulike opplevelser og turdestinasjoner innen kategoriene kultur, natur, fritid og arrangement. Et fint eventyrkart når du vil skape gode minner med familie og venner, og oppleve enda mer av hva ditt nærområde har å by på. Åtte ulike turkameratene byr på interessante fun facts og tilleggsaktiviteter til glede for både store og små.

– Det kan nesten minne litt om Pokemon Go. Men det er veldig lokalt. Vi tror og håper at den vil appellere til både barn og voksne, sier Sivertsen.

I dag rommer appen hele 80 opplevelser, men det er plass til flere. Her trenger vi din hjelp til få fylle appen med alt det fine nærmiljøene har å by på av fine opplevelser, som ikke koster så mye å gjøre.

Send inn perletips

Sivertsen kommer selv fra Mjøndalen, og regner seg som ganske lokalkjent i Drammen og Eiker. I arbeidet med denne appen har han likevel fått øynene opp for flere steder i nærheten.

– Jeg har for eksempel blitt overrasket over alt man kan gjøre på Konnerud!

Opplevelser for alle

For hver opplevelse, kan du samle inn en perle – om legges inn i din egen digitale skattekiste. Samler du nok perler, kan du løse inn «skatten din» i premier ved ditt lokale bankkontor. Og i Opplevelsesbanken finner du noe for enhver smak, enten du vil ha alenetid, en romantisk date eller en aktiv søndag med familien. Du slipper å lete etter passende aktiviteter for familien, men involvere og engasjere barna til å selv være med å bestemme hvor neste perle skal sankes fra.

Bli med å bygge Opplevelsesbanken sammen med oss. Del dine perler, så flere kan få gode, nære opplevelser – sammen.

Ole Sivertsen, direktør marked og digitalt salg i Sparebanken Øst
Ole Sivertsen, direktør marked i Sparebanken Øst

– Gjennom året gir vi støtte til en rekke formål som er med på å bygge livskvalitet, spesielt for barn og unge. Men vi ønsket å nå enda bredere ut, finne noe som kunne berike så mange som mulig, og ha en positiv samfunnseffekt. Dermed oppsto Opplevelsesbanken, forteller Sivertsen.

Du finner Opplevelsesbanken i AppStore og Google Play. Du kan bruke den helt gratis, og den lagrer ingen personlig informasjon om deg.

– De fleste aktivitetene i appen er helt gratis. Men vi har tatt med enkelte perler som koster litt, for eksempel kulturinstitusjoner med en rimelig inngangspris. Nå gjenstår det å se hvordan Opplevelsesbanken blir tatt i bruk. Vi er kjempespente på mottakelsen, smiler Sivertsen.

Bygg Opplevelsesbanken med oss

Appen er ikke helt ferdig fordi det er plass til mange flere opplevelser. Vi vil bygge Opplevelsesbanken videre med innbyggerne og legge til masse nye perler fra lokalområdene. Vil du dele en av dine favorittperler og få dem med i spillet? Da kan du legge inn forslag på opplevelsesbanken.no.

Appen blir oppdatert i løpet av vinteren med innspill fra publikum. Våren 2024 kan du kanskje finne din opplevelse i Opplevelsesbanken.

Så last ned appen, bli med på eventyr og tips oss om opplevelser. Vi ønsker dere lykke til med perlejakten!

Gå til Opplevelsesbanken.no  Tips om din perle