Endringer i årets skattemelding

Er du en av de heldige som får igjen på skatten i år, kan det være at du får pengene tidligere enn før. 

Ifølge Skatteetaten vil de første skattemeldingene til selvstendig næringsdrivende og privatpersoner sendes ut allerede 7. mars og alle lønnsmottakere skal ha mottatt skattemeldingen innen 21.mars.  Fristen for å levere inn skattemeldingen er 30.april. 

Spar skattepengene

Selv om det meste er ferdigutfylt når du mottar skattemeldingen, er det viktig å huske og sjekke om tallene stemmer.

Hva er nytt?

Nytt av året er at det er ikke lenger hovedlåntaker som alene får sitte igjen med skattefradraget på boligen. Nå vil fradraget deles likt mellom hovedlåntaker og medlåntaker. Ønsker man ikke dele likt mellom partene kan man endre prosentdelen i skattemeldingen.

Trenger du å se Årsoppgaven din finner du den under «Bankmeldinger» i nettbanken.

Når kan du forvente å få utbetalingen din?

Skatteoppgjøret blir betalt fortløpende. Jo raskere man leverer skattemeldingen, jo raskere får man utbetalt skatteoppgjøret. De aller fleste lønnsmottakere og pensjonister vil motta skatteoppgjøret før sommeren. Noen vil oppleve at man ikke får oppgjøret før mot slutten av året, i oktober og november.  

Får du igjen på skatten, kan det være lurt å spare noen kroner. En buffer er nyttig å ha i bakhånd om det dukker opp en uforutsett regning.
Her kan du lese mer om å spare til buffer

Hva om du får restskatt?

Dersom du får restskatt og må betale tilbake penger må dette gjøres innen 3 uker fra du mottar skatteoppgjøret.
Les mer på Skatteetaten.no

 

6. mars 2024
Spare

Hva sparer du til?

Å spare er som å plante små frø for fremtiden som du kan høste innen kort eller lang tid. Gode sparevaner kan sikre deg den viktige bufferen eller den fremtidige boligen.  Hva sparer du til og hvilken spareform er riktig for deg?

Finn din sparemåte