En alternativ påskefeiring

For de aller fleste blir det en annerledes påske i år og de vante tradisjonene må settes til side til fordel for samfunnets største dugnad i fredstid.

Situasjonen er som den er og den er lik for oss alle sammen. Det viktigste i denne tiden er å ta vare på hverandre, men på nye måter. Vi har nå alle muligheter til å være kreative og finne nye måter å feire høytiden på. Nå er tiden inne for å lage nye tradisjoner!

Hold sammen ved å holde avstand

Vi er vant til å gå i flokk og samles i flokk, i skisporet og på påskeskirennet. I år må vi tenke nytt og her er noen tips til hvordan man fortsatt kan gjennomføre morsomme påskeaktiviteter:

  • Påskeeggjakt i hagen hjemme eller innendørs kan være vel så gøy for barna. Lag et rebusløp som må løses for å finne hvor egget har gjemt seg. Gøy for liten og stor.
  • Bruk sosiale medier til å treffes til middag. De fleste kanaler kan man kjøre videosamtaler. Har du smart-tv kan dere fylle skjermen med de dere er glad i.
  • Lag en påskequiz ved hjelp av Kahoot og kjør en familie/venne konkurranse med de du vanligvis er sammen med i påsken. Sammen med en videosamtale kan det blir en skikkelig morsom konkurranse!
  • I løpet av de siste ukene har det dukket opp mange artige aktiviteter og «challenges» i sosiale medier som vi kan utfordre hverandre i.
  • Utforsk nærområdet ditt.  Skogen rundt deg inneholder sikkert mye du ikke har opplevd. Mange idrettslag har nå satt ut årets tur-orienterings poster. Løypene har varierende vanskelighetsgrad og noen passer også for sykkel og barnevogn. Registrering av poster kan du gjøre on-line på turorientering.no. Sjekk nettsiden til ditt eget idrettslag eller O-grupper andre steder i kommunen din.
  • Sett deg i bilen din og utforsk et nytt sted i kommunen din. For å finne frem til nye steder, kan du bruke app’en ut.no laget av Den Norske Turistforeningen. Her finner du turforslag basert på hvor du befinner deg. DNT har mye annet gøy for hele familien også, sjekk ut nettsiden deres og la deg inspirere.

Ikke la bålforbudet som er innført i de fleste kommuner på Østlandet hindre deg i å nyte god mat på turen. La det å lage en kreativ nistepakke med akkurat det dere liker best, bli en del av planleggingen. Vær også klar over at du kan handle mye godt og spennende gjennom TooGoodToGo appen. Glem heller ikke Kvikklunsj i sekken – noen tradisjoner er altfor gode til å erstattes.

Påskehandel på nett

Flere matbutikker tilbyr nå netthandel hvor du kan velge mellom å få varene levert på døra eller du kan hente varene ferdig pakket på et avtalt hentested. Støtt opp om det lokale næringslivet og gjør et lite søk på Facebook/Instagram for å se hvem som kan tilby take-away og hjemlevering. Gjør det ekstra hyggelig med en morgenlevering på døra til dere selv eller noen dere er glad i. Kanskje du klarer å motstå alle fristelsene man møter på i en fysisk butikk også, så sparer du noen kroner på handelen. De fleste butikker aksepterer nå Vipps som betaling istedenfor kort.

Sjekk elektroniske løsninger

Fornuftig matforbruk – en økonomisk påske

Vet du egentlig hva du har i fryseren? Er du heldig vil et dypdykk i fryseboksen avdekke noen skatter du har glemt bort. Denne perioden kan være et godt tidspunkt for å få spist opp den maten man allerede har fremfor å handle mer. I og med at de store påskeselskapene utgår slipper du også de store innkjøpene. Gjør planlegging av påskemeny en og matlagingen til en felles familie-oppgave, og vær kreativ med det du har i lagret i skap og fryser.

Hadde du planlagt en påsketur? Setter du av beløpet du tenkte å bruke på turen på en sparekonto har du litt startkapital til du igjen kan realisere turen. Enda smartere er å sette opp en spareavtale med et fast månedsbeløp. Det er alltid greit å ha litt penger i bakhånd – man vet aldri når man trenger det.

Spar til buffer

Kreative aktiviteter

Det er ikke bare tur som gjelder i påsken. Når vi bruker mer tid hjemme kan vi også bruke den til å gjøre noe kreativt. Ta kontakt med besteforeldre eller tenk tilbake på da du selv var liten.  Hva gjorde er i helgene og om kveldene foruten å se på TV og være på nett? Kanskje du kan lage en ola-bil eller annen kortreist lykke sammen med barnet ditt?

God Påske!