Leie ut hus eller hytte i sommer?

Sommeren 2020 vil bli annerledes for mange av oss og det tror vi de fleste har innfunnet seg med nå.

Når det er sagt så vil denne sommeren også åpne for noen muligheter vi kanskje ikke har vurdert tidligere.

Når hele Norge skal feriere i eget land vil det naturlig nok bli hardere konkurranse om overnattingstilbud rundt forbi.  Eier du en fritidsbolig, bobil eller caravan som du ikke får benyttet deg av hele sommerperioden kan du jo vurdere å leie den ut. Da kan du glede noen andre, samtidig som du sper på inntektene dine. Vinn-vinn! 

Skal du leie ut er det smart å opprette en depositumskonto.  På den måten sikrer du at du får erstatning i tilfelle noe skulle bli ødelagt eller om leietager ikke betaler for seg.  Dette gjør du enkelt på nett.

Åpne depositumskonto

Med koronakrisen har det å gå på tur fått en oppsving.  Det vil si at det ikke lenger kun er hytte ved sjøen folk er interessert  i nå i sommer. Fjellhytter i godt turterreng er vel så populært.  Ligger det til rette for andre type aktiviteter i nærområdet til fjellhytten din, husk å få det med i annonsen når du skal leie ut. Kanskje du til og med kan vurdere å byttelåne huset ditt med noen.

Husk at dersom du velger å leie ut eiendom eller fritidskjøretøy må du gjøre deg kjent med utleie regler og eventuelt oppgradere skattekortet ditt dersom inntektene dine stiger mer enn skattekortet ditt gjelder for.  Du kan lese mer om dette på skatteetaten.no.