Skal du selge bolig?

Ønsker du å selge din nåværende bolig før du kjøper ny bolig er det noen ting du bør ta stilling til i forkant

Verdivurdering av boligen

Skal du selge boligen din bør du skaffe deg verdivurdering fra en megler. Noen ganger kan det være hensiktsmessig å be flere meglere om å ta en vurdering slik at du får en forventningsstyring på hva markedet kan være villig til å betale for boligen din.

Sjekk gjerne hvor mye boliger i nabolaget ditt har blitt solgt for – det gir ofte en fin indikasjon på markedsverdi på din egen bolig.

Benytte megler eller selge selv?

I dag er det enklere og mer tilrettelagt for at du kan selge boligen din selv fremfor å bruke megler. Dette er en vurdering du bør ta. Sett opp en liste med fordeler og ulemper før du bestemmer deg. Det er ofte et kostnadsspørsmål og en vurdering på hvor mye av ansvaret man ønsker å ta selv.

Trenger du innspill fra et meglerhus om hva som må tas hensyn til ved salg av bolig kan du lese mer om dette hos  Dialog Eiendom

Hvordan gjøre klar bolig for salg?

Før du skal selge boligen kan du tjene på å gå over boligen og gjøre små kosmetiske forbedringer som løfter inntrykket i en visning. Eksempler kan være å male lister og tak, fikse på vegger som har mange merker eller lignende. I tillegg bør du åpne rommene i boligen din ved å fjerne unødvendig møbler og ting. Få gjerne hjelp av en boligstylist til å gjøre noen grep som gir inntrykk av en romslig, men varm bolig. Store oppussingsprosjekter som bad og kjøkken bør du heller vurdere. Det krever store investeringer å gjøre den typen og det er ikke sikkert boligens verdi i markedet stiger like mye.

Boligen er solgt!

Boligen er solgt og du vet nå hva du har i egenkapital til ny bolig. Da er det bare å starte jakten. Vi har smalet noen tips til hva du bør tenke på når du skal finne drømmeboligen.

Skal du kjøpe bolig?

Du bør ha en plan for hva du gjør dersom du ikke finner ny bolig før overtagelsen av boligen du nettopp har solgt. Har du et sted du kan oppbevare eiendelene dine og venner eller familie du kan bo hos i mellomtiden? Noen velger å sikre seg gjennom å leie en bolig for å være på den sikre siden.

Mellomfinansiering