Når er det greit å gi barnet ditt eget kort?

Skolestart markerer en ny epoke i livet til barna. Presset øker, ikke bare fra egne barn, men også fra omgivelsene rundt oss for å få nye ting og hva barnet skal få lov til. 

Men trenger det å være negativt å gi barnet tilgang til sine egne penger  så lenge det er gjort på en trygg og forsvarlig måte?

Lommepengekortet

Hos oss kan barn få eget kort fra de er 6 år gamle. Lommepengekortet er for barn mellom 6 og 13 år og kan brukes som betalingskort i butikker og minibanker i Norge og utlandet. Kortet kan brukes når det er penger på konto, men det er ikke mulig å handle for mer enn 700 kroner til sammen på en uke eller på ett enkelt kjøp. Kortet kan ikke brukes til betaling i nettbutikker eller i apper. 

Bestill lommepengekortet Ungdomskortet for de over 13 år 

Lær barna kortvett

Når du gir barnet ditt eget kort har du også et ansvar for å at barnet forstår hva et bankkort er og hva som kan skje dersom de ikke er forsiktige.

Vi har satt opp noen enkle kortvettregler du kan lære barnet ditt:

  • Lær deg PIN-koden utenat – den er din og skal ikke deles med noen
  • Kortet er ditt – ikke lån det bort til andre
  • Hvis du mister kortet ditt – si fra til en voksen hjemme

Jobb for pengene

Når barnet ditt får eget bankkort viser det gjerne en økt interesse for penger også. Dette er en fin anledning til å introdusere barnet for oppgaver hjemme som det kan tjene penger på. Involver gjerne barnet med å sette opp ulike oppgaver og verdi på dem. Da vil kanskje barnet vise litt entusiasme rundt oppgavene og gjennomføre med et smil – i hvert fall i starten…

Andre betalingsprodukter for barn

Vi har i tillegg til kort flere betalingsprodukter for barn som ønsker å ha mer kontroll på egne penger.

Vipps for de under 15

Vipps er en genial løsning for de barna som også har fått mobiltelefon. Med Vipps under 15 bestemmer foreldrene hvem barnet kan sende og motta penger til. Appen er en forenklet versjon av den du kjenner til, slik at barnet ditt forstår hva det skal gjøre. Barn kan ikke opprette en profil uten foreldrenes hjelp, barnets profil hører til foreldrenes.

Gi barnet ditt tilgang til Vipps

Apple Pay

Apple Pay har en grense på 13 år for å kunne aktivere og ta i bruk tjenesten. Alle våre kort, unntatt Lommepengekortet, fungerer med Apple Pay i butikk, også Youngbank 13. 

Mer om Apple Pay

Mobilbank for barn

Vi har laget en enkel versjon av mobilbanken for barn mellom 10- 14 år.I mobilbanken kan barna enkelt følge med på det som skjer med pengene sine. Hva de bruker og hva de får inn på kontoen sin. Appen kan brukes på iPhone og Android telefoner og lastes ned helt gratis fra Google Play eller App Store.

Mer om Mobilbank for barn