Spar til barnet ditt

Barn er det kjæreste vi har, og som foreldre ønsker vi at barnet skal være lykkelig og ha det godt.

Du kan ikke forberede dem på alt som vil skje i fremtiden, men med et godt økonomisk fundament og gode sparevaner kan du hjelpe dem et stykke på veien. Her har vi samlet noen gode alternativer til hvordan du kan bidra til en økonomisk trygg fremtid for barnet ditt.

Spar i fond Åpne sparekonto

Barne- og ungdomsforsikring

Allerede fra barnet er tre måneder gammelt kan du tegne en barne- og ungdomsforsikring. En slik forsikring vil følge barnet frem til det er 18 år og kan stå på egne ben. Blir barnet ditt alvorlig syk eller utsatt for en ulykke, kan en slik forsikring sikre familien økonomisk hjelp på kort sikt ved at man kan få fritak fra jobb for å ha omsorg for barnet, påkrevd ombygging av bolig med mer. På lengre sikt kan forsikringen gi ditt barn økonomisk støtte dersom de på grunn av sykdommen ikke blir i stand til å ta utdannelse eller jobbe. Barneforsikringen fra Frende har vært blant Norges beste flere år på rad når det gjelder dekning på sykdommer og sykdomsdekning opp mot uførepensjon. Du kan bestille barneforsikring på nett, eller du kan rådføre deg med en av våre rådgivere.
Mer om barneforsikring

Boligsparing for unge (BSU)

Gode sparevaner starter gjerne med det som læres  hjemme. Ved å opprette en BSU-konto i ditt barns navn kan du være med på å gi de en startkapital til å kjøpe egen bolig, samtidig som de kan se hvordan små beløp blir til store summer. Dette vil først være fornuftig når barnet ditt har en inntekt over frikortgrensen slik at de kan dra nytte av skattefordelen. 

En BSU konto kan de selv kan bygge videre på når de begynner å tjene egne penger. Tjener de over fribeløpet per år får de en skattefordel på 20%. Evnen til å spare over tid gir godt grunnlag for lån med en gunstig rente. BSU konto kan også gjøre det enklere for besteforeldre å bidra, siden pengene er låst til et godt formål, nemlig det å skaffe egen bolig. Barnet kan også selv opprette BSU konto i nettbanken.

BSU sparing

Boliglån for unge

Start tidlig å snakke med barnet ditt om penger og økonomi. Hjelp de gjerne med å lese brev fra skatteetaten, banken eller lånekassen og forklar dem hva de viktigste lånebegrepene innebærer. Går du i tanker om å hjelpe barnet ditt med lån eller gave finnes det gode muligheter for avdragsfrihet. Du har også muligheter for å spare i fond, som senere kan danne grunnlaget for ditt barns boligkjøp. 

Har du en ungdom i huset som er under 34 år og gjerne vil flytte for seg selv? Da har vi et boliglån med ekstra gode betingelser. Med BLU har de mulighet for avdragsfrihet, lån innenfor 85% av boligens verdi og en forholdsvis lang nedbetalingstid. Er det den første boligen, kan vi gi deg noen gode råd for hva de skal se etter på visning, hvordan budrunder foregår og hva de skal gjøre når boligen endelig er kjøpt. 

Boliglån for unge