Frende Forsikring er et godt valg for deg

Frende Forsikring har gode vilkår og tilbyr alle forsikringer som du og din familie kan ha behov for

Sparebanken Øst selger forsikringer gjennom Frende Forsikring fordi vi mener at Frende sine forsikringer er et godt sikkerhetsnett for deg. Du får tilgang til flere prisvinnende forsikringer med gode vilkår, til en god pris. Blant annet har Frende blitt kåret til best i test for sine forsikringer av bil, barn og reise. I tillegg har EPSI kåret Frende Forsikring som vinner av prisen for Norges mest fornøyde forsikringskunder tre år på rad og best skadeoppgjør i 2019, 2020 og 2023!
Få oversikt over alle forsikringer fra Frende

Fordeler ved å velge Frende Forsikring

Frende har gode vilkår og tilbyr alle forsikringer som du og din familie kan ha behov for. I tillegg kan du få disse fordelene ved å bli kunde:

 • Totalkunderabatt på inntil 17 % hvis du samler flere rabattgivende forsikringer hos Frende.
 • Lojalitetsbonus på 5 % rabatt på alle skadeforsikringene dine fra den dagen du har vært kunde sammenhengende i 3 år.

Frende har landets mest fornøyde forsikringskunder, det viser EPSIs årlige kundeundersøkelse i 2018, 2019 og 2020. Kundene fremhever blant annet at Frende er enkle å forholde seg til, gir god verdi for pengene og presterer best av alle når uhellet først er ute.

Best når det gjelder, Norges beste skadehåndtering

I tillegg til å ha Norges mest fornøyde kunder har Frende klatret til topps i EPSI-målingen for best skadeoppgjør både i 2019, 2020 og 2023.

Norges beste kundeservice

Med flere topplasseringer de siste årene i Norges største måling av kundeservice ble de kåret aller best i 2023. Det betyr at våre forsikringskunder får garantert den beste hjelpen skulle det være noe. Det er godt å vite når man velger forsikringsselskap. Les mer om kåringen

Rabattgivende forsikringer

I Frende Forsikring kan du samle rabatt hvis du har minimum 3 eller 5 av disse forsikringene:

 • bilforsikring med kasko
 • bilforsikring med delkasko
 • bobilforsikring med kasko
 • husforsikring
 • hytteforsikring
 • innboforsikring
 • reiseforsikring
 • fritidsbåtforsikring

Samler du 3 av disse hos Frende Forsikring får du en totalkunderabatt på 10 %. Har du 5 får du hele 17 % i totalkunderabatt.
Her kan du bestille forsikringer fra Frende Bli kontaktet om forsikring

Hvilke forsikringer fra Frende trenger du?

Dersom du lurer på hvilke forsikringer du burde kjøpe så tenk gjennom hva du eier og hva som har stor verdi for deg. Ansvarsforsikring på bil er lovpålagt hvis du eier bil. I tillegg vil det være naturlig å forsikre alle eiendommene dine. Vi tilbyr både hus, hytte og innboforsikring gjennom Frende. Har du barn bør du absolutt forsikre dem. Det kan ha stor betydning for barnets fremtid dersom det skulle oppstå en situasjon i forbindelse med ulykke eller sykdom. Det samme gjelder dersom du har kjæledyr. Har du en hobby som innebærer at du eier en del kostbart utstyr og ellers eier ting av høy verdi bør du absolutt vurdere å forsikre dem. Verdigjenstandsforsikringen fra Frende Forsikring gjelder for alle typer skader, uansett hvor i verden du skulle befinne deg. Den dekker også dersom du skulle miste eller bli frastjålet gjenstanden som er forsikret. Reiseforsikringen fra Frende er en billig investering selv om du ikke reiser utenlands eller på lange reiser. Denne forsikringen gjelder nemlig fra det øyeblikket du går ut av døren hjemme.

I tillegg til å forsikre det du eier, må du huske å forsikre deg selv og din fremtid. Frende forsikring tilbyr ulike livsforsikringer som sikrer din og/ eller dine nærmeste sin fremtid dersom det skulle inntreffe en ulykke eller sykdom som vil ha innvirkning på hverdagen både praktisk og økonomisk.

Frende bilforsikring gir deg Norges raskeste bonusopptjening

Dersom du ønsker en bilforsikring med rask bonusopptjening bør du velge Frende sin bilforsikring. Denne forsikringen har gode, prisvinnende vilkår og ved kaskoforsikring kan du få tilgang på leiebil i hele reparasjonstiden om bilen din må på verksted. Når det gjelder bilforsikring er det flere ulike forsikringer du kan velge mellom avhengig av bruk og alder på bilen din. Ansvarsforsikring er lovpålagt hvis du eier bil og dekker skade på personer, skade du påfører andre kjøretøy, eiendommer eller gjenstander du kan komme borti med bilen. Den dekker også rettshjelp. Kaskoforsikring dekker skader på egen bil. Velger du fullkasko er du i tillegg forsikret mot brann, tyveri, hærverk og feilfylling av drivstoff. Du velger selv om du ønsker å ha inkludert leiebil i avtalen. Eier du en gammel bil med lav verdi kan delkasko være et fornuftig valg. Den dekker tap og skader på eget kjøretøy ved tyveri, brann og skader på glass i tillegg til lovpålagt ansvarsforsikring. Delkasko dekker også veihjelp om du skulle trenge det.

Vi anbefaler å velge en utvidet bilforsikring som i tillegg til dekningen ved kasko også dekker maskinskade, tap av nøkkel, nybilerstatning av en inntil 3 år gammel bil og tap av startleie ved kondemnasjon eller tyveri av leaset bil.

Mer info om Frende bilforsikring

Derfor er Frende husforsikring et trygt valg

Huset er uerstattelig, og for mange er brann den største frykten. Frende husforsikring kan ikke få tilbake boligen som går tapt hvis det brenner, men de gjør det de kan for å gi deg hverdagen tilbake i et nytt hjem. Gjennom fullverdiforsikring på huset ditt vil du få bygget et nytt hus uavhengig av forsikringssum, alder på huset og slitasje. Foruten brann dekker Frende husforsikring blant annet:

 • Vann- og rørskader
 • Innbrudd, tyveri og hærverk
 • Naturskade
 • Skade på hageanlegg
 • Tapte utleieinntekter
 • Skader fra rotter og mus

Du kan velge om du ønsker en utvidet husforsikring som dekker ytterligere skader i forbindelse med vann. Les mer om husforsikring på oest.no

Har du i tillegg Frende innboforsikring vil eventuelle ekstrakostnader ved å bo utenfor hjemmet også dekkes i en periode.

Mer info om Frende husforsikring

Forsikre hytta di med Frende hytteforsikring

Frende hytteforsikring hjelper deg dersom du skulle oppleve brann, tyveri eller andre skader på fritidseiendommen din. Den har samme gode dekning som Frende sin husforsikring.

Noen hytter bærer med seg lange tradisjoner og minner fra flere generasjoner tilbake. Andre er moderne og svært kostbare. Uansett er brann eiernes store frykt. Frende hytteforsikring kan ikke få tilbake hytta som går tapt hvis det brenner, men de gjør det de kan for å gi deg hyttedrømmen tilbake. Gjennom fullverdiforsikring av hytta di vil du få bygget ei ny hytte uavhengig av forsikringssum, alder på bygg og slitasje. Foruten brann dekker Frende hytteforsikring blant annet:

 • Vann- og rørskader
 • Innbrudd, tyveri og hærverk
 • Naturskade
 • Skade på hageanlegg
 • Tapte utleieinntekter
 • Skader fra rotter og mus

Du kan velge om du ønsker en utvidet hytteforsikring som dekker ytterligere skader i forbindelse med vann.

Kjøp Frende hytteforsikring

Frende innboforsikring dekker også nettmisbruk og ID-tyveri

Frende innboforsikring er en forsikring vi anbefaler alle å ha. Den forsikrer alle eiendelene dine, både stort og smått, mot skader og ved tyveri, uansett om du befinner deg hjemme eller ikke.

Forsikringen dekker blant annet:

 • Brann
 • Vannskader
 • Tyveri
 • Naturskade
 • Ran og overfall
 • Veggdyr, kakkerlakker og skjeggkre
 • ID-tyveri og nettmisbruk

I dagens samfunn må vi forholde oss til faren for at vi selv eller noen vi er glad i får spredd private bilder eller opplever mobbing på nett. Dette ønsker Frende Forsikring å bekjempe. Gjennom Frende innboforsikring hjelper vi deg med å få slettet innhold på nettsider og sosiale medier. I tillegg hjelper vi deg dersom noen har fått tak i din identitet og misbrukt sensitiv informasjon.

Du kan velge om du ønsker en utvidet innboforsikring som dekker ytterligere skader i forbindelse med uhell. Les mer om innboforsikring på oest.no

Ha en trygg ferie med Frende reiseforsikring

Har du Frende reiseforsikring med deg i bagasjen kan du være trygg på at du har med deg det viktigste på reisen, uansett hvor ferden går. Frende reiseforsikring dekker deg og familien din fra du forlater eiendommen din og til du er hjemme igjen. Hvor ferden går spiller ingen rolle. Du er like godt dekket om du skal på fottur i fjellheimen som om du skal reise til andre siden av verden.

Hva gjør Frende reiseforsikring til Norges beste?

Svaret er enkelt. Reiseforsikringen fra Frende vinner tester år etter år fordi de har de beste vilkårene til en god pris.
Gjennom denne reiseforsikringen er du blant annet dekket:

 • for reiser som varer i inntil 75 dager
 • på fritiden din – altså når du ikke er på jobb, på skolen eller er hjemme
 • ubegrenset beløp ved behov for medisinsk hjelp eller hjemtransport i forbindelse med sykdom eller ulykke
 • ubegrenset forsikringssum ved avbestilling eller tap av bagasje
 • ubegrenset dekning av verdigjenstander og enkeltgjenstander opp til 40 000 kroner – per ting
 • Gratis legetjeneste på mobilen inkludert på reiser i Norge og utlandet

Og om du skulle trenge hjelp betaler du ingen egenandel for hjelpen du mottar.

Les mer om Frende reiseforsikring

Derfor bør du velge Frende båtforsikring

Uansett hva slags båt du har vil Frende båtforsikring passe for deg. Du kan selv velge hvilken dekning som passer for din båt.

Brann- og tyveriforsikringen dekker, som navnet tilsier, skader og tap i forbindelse med tyveri eller brann.

Kasko dekker i tillegg tap av løst utstyr og personlige ting du oppbevarer i båten til inntil 10 000 kroner, redningshjelp i Skandinavia, hjemtransport og skader på båten i forbindelse med uhell.

Du kan også velge en utvidet dekning som inneholder en totalskadegaranti, kompensasjon ved ferie avbrudd innen en viss tidsperiode, opplagsutstyr og utvidet dekning av løsøre og hjemtransport til inntil 50 000 kroner.

Dekning for ansvar er inkludert i alle Frendes båtforsikringer.

Mer informasjon om båtforsikring og forsikring av annen type fritidskjøretøy

Hvordan forsikre liv og helse?

Trygghet for deg selv og dine nærmeste vil ha stor betydning dersom du eller noen i din nærmeste familie blir utsatt for uhell eller kritisk sykdom som vil ha påvirkning på resten av deres liv. For de fleste er det helt naturlig å forsikre både bolig og bil godt, men det er like viktig å forsikre inntekten din. Dersom du skulle bli ufør vil folketrygden dekke 66 % av inntekten din. Med Frende uføreforsikring vil du kunne dekke en del av fallet i inntekt mellom det du tjener i dag og det du vil få utbetalt fra folketrygden. Det vil ha mye å si for å kunne opprettholde levestandarden også som ufør.

Årslønn Utbetaling Folketrygd Inntektstap
400.000 kr 264.000 kr 136.000 kr
599.148 kr 395.437 kr 203.711 kr
700.000 kr 395.437 kr 304.563 kr

Selv om reiseforsikringen dekker en del uhell som skjer utenfor hjemmet kan det være fornuftig å ha en ulykkesforsikring i tillegg. Ved kjøp av Frende ulykkesforsikring vil du selv kunne velge hvilken sum du ønsker å forsikre deg for. Ulykkesforsikringen dekker både død og invaliditet, også faginvaliditet, i forbindelse med ulykker. Ulykker kan du ikke forsikre deg mot, men du kan forsikre deg mot de økonomiske konsekvensene en ulykke medfører for deg og familien din.

Dessverre kan barn også rammes av alvorlig sykdom og ulykker, som igjen kan gi økonomiske konsekvenser, for barnet og for resten av familien. Med Frende barneforsikring får familien økonomisk hjelp på kort sikt i tillegg til at barnet får økonomisk støtte på lang sikt. Frende barneforsikring har i flere år vært blant Norges beste barneforsikringer både med hensyn til dekning av sykdommer og uførepensjon på 1G. Den gode uførepensjonen vil utgjøre en stor forskjell for barnet når hun/han blir voksen dersom barnet blir rammet av sykdom eller skade som gjør det arbeidsufør.

Mer om Frende personforsikringer