10 gode festivaltips

Sommeren er her, og vi har samlet 10 tips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av festivalopplevelsen din.

For mange av oss er festivaler sommerens høydepunkt – et sted hvor vi kan oppleve fantastisk musikk, treffe nye mennesker og skape minner for livet. Enten du er en erfaren festivalgjenger eller planlegger din aller første festival, har vi samlet noen nyttige tips for å gjøre opplevelsen så god som mulig. Med forsikring fra Frende er du godt rustet til å ta fatt på sommerens store høydepunkter. 

Kjøp Frende ung   Les mer om Frende ung

1. Lag et budsjett

Før du drar på festival, sett opp et budsjett. Bestem hvor mye du vil bruke på billetter, mat, drikke og suvenirer. Ved å ha en klar oversikt over økonomien din, unngår du å sprenge budsjettet og kan nyte festivalen uten økonomiske bekymringer. Last ned budsjett her.

2. Kjøp billetter tidlig

Billetter til populære festivaler kan bli dyre dersom du venter for lenge. Kjøp billetter tidlig for å sikre deg en god pris. Noen festivaler tilbyr også rabatt dersom du kjøper flere billetter samtidig. Ga årets festival mersmak? Da kan det være lurt å tenke på neste års billetter allerede nå.   

3. Planlegg transport

Reiseutgifter kan ofte være en stor del av festivalbudsjettet. Sjekk alternativer som kollektivtransport, samkjøring med venner eller leiebil. Ved å planlegge reisen på forhånd kan du spare både tid og penger. Hvis du velger å ta bilen, så husk at parkering kan være en utfordring og utgift.

4. Ta med egen mat og drikke

Mat og drikke kan være kostbart på festivaler. Sjekk festivalens regler for hva du kan ta med inn. En god løsning er å ta med egen mat og drikke, slik at du sparer penger og unngår lange køer.

5. Husk vann og solkrem

Ingenting ødelegger festivalopplevelsen mer enn solbrenthet eller dehydrering. Ta med solkrem med høy faktor og en vannflaske. Da sørger du for at du er opplagt og klar for nye opplevelser. Mange festivaler har vannstasjoner hvor du kan fylle opp flasken gratis.

6. Sjekk forsikringene dine

Før du drar på festival, sørg for at du har en reiseforsikring som dekker eventuelle skader eller tyveri. Det kan også være lurt å sjekke om billettene dine er forsikret i tilfelle avlysning.

7. Pakk smart

Pakk lett, men sørg for å ha med det viktigste som gode sko, klær tilpasset været, solbriller og et lite førstehjelpsskrin. Med riktig utstyr er du forberedt på alle festivalens utfordringer. La kontanter bli igjen hjemme, og bruk Apple Pay når du kjøper mat, drikke eller suvenirer – det er trygt, enkelt og raskt. Med Apple Pay slipper du å bekymre deg for å miste penger eller bankkort.

27. juni 2023
Aktuelt

Bruk Apple Pay i sommer

Legg igjen kort og lommebok og bruk Apple Pay. Det eneste du trenger er en iPhone eller Apple Watch.

Kom i gang med Apple Pay
8. juli 2024

8. Skaff deg oversikt over programmet

Sett deg inn i festivalens program på forhånd. Lag en plan for hvilke artister du ønsker å se og hvilke aktiviteter du vil delta på. Beregn god tid før konsertstart. Det er ofte lang kø inn til konsertområde.  Dette hjelper deg å få mest mulig ut av festivalen og unngå å gå glipp av høydepunktene.

9. Vær miljøbevisst

Tenk på miljøet når du er på festival. Sorter søppel og bruk kollektivtransport eller del transport med andre for å redusere miljøbelastningen. Mange festivaler har fokus på bærekraft, og ved å bidra, gjør du en forskjell. Husk også å ta med egen søppelpose og rydde opp etter deg – en ren festivalpass gir en bedre opplevelse for alle.

10. Nyt øyeblikket

Til slutt, husk å nyte øyeblikket og pass på hverandre. Festivaler handler om å ha det gøy, møte nye mennesker og skape minner for livet. Legg bort telefonen av og til og ta inn atmosfæren.

 

Vi i Sparebanken Øst ønsker deg en fantastisk festivalsommer! Husk at vi alltid er her for å hjelpe deg og har du behov for en prat er du hjertelig velkommen til et av våre kontorer i sommer.  God sommer og festival!

25. juni 2024
Forsikre

Gratis legehjelp på mobilen

Enten du er på ferie i Norge eller i utlandet får du gratis legehjelp rett i lomma med reiseforsikringen din fra Frende.

Bli tryggere på ferien
25. juni 2021
Aktuelt

Fem tips før du drar på sommerferie

Sommerferien er rett rundt hjørnet for mange, og det kan være lurt å forberede seg litt. Vet du hva du skal gjøre om lommeboka, mobilen eller andre verdisaker blir stjålet? De gode ferierådene får du her!

Dette bør du gjøre