Flytt ditt boliglån til Sparebanken Øst

Synes du tanken på å bytte bank er vanskelig? Det er enklere enn du tror!

Mye av papirarbeidet du tidligere måtte ha klart er nå tilgjengelig digitalt.  Alt du trenger å vite er hvor mye du vil låne.

Du kan sjekke måndelig kostnad på det nye lånet med vår lånekalkulator 

Du kan selv velge, om du vil flytte lånet ditt på nett, eller snakke med en av våre flinke rådgivere.  

Flytt boliglånet ditt

Så enkelt er det

Når du har sjekket lånekostnaden med lånekalkulatoren, kan du søke om lån. Dersom du ikke er kunde hos oss fra før, velg «Bli kunde» før du går videre. Er du allerede kunde kan du søke lån gjennom nettbanken hvor du også kan følge låneprosessen. I begge alternativene legitimerer du deg med BankID. 

Det er ikke lenger slik at du trenger å finne frem dokumentasjon som skattemelding, lønnsslipper eller eiendomsverdi. Som bank kan vi få tilgang til dette ved at du samtykker til det når du går igjennom søknadsprosessen.  Banken sjekker også gjeldsregisteret slik at vi får oversikt over all annen gjeld du måtte ha og som kan ha innvirkning på lånet du søker (les mer om gjeldsregister). Når du legitimerer deg med BankID i denne prosessen, vil gårds- og bruksnummer på eiendommen du eier automatisk hentes opp fra det nasjonale registeret Eiendomsverdi.

Søker du om lån sammen med ektefelle eller samboer, må de også fylle ut sin del av søknaden og gi sitt samtykke til innsyn i skattemelding.

Etter at søknaden er sendt inn vil en rådgiver vurdere søknaden.  De tar kontakt med deg og sjekker at all informasjon er riktig. Blir lånet innvilget ordner vi alt som skal gjøres med hensyn til flyttingen. Lånepapirene signerer du digitalt med din BankID, og vi sørger for at det lånet du har i annen bank blir gjort opp.

Enkelt – ikke sant?

Huskeliste ved bankbytte

  • Opprett de kontoene du har behov for i din nye nettbank
  • Bestill bankkort
  • Gi beskjed om ditt nye kontonummer til de du mottar innbetalinger fra (lønn, skatt osv)
  • Legg inn regninger som ikke har forfalt i din nye nettbank
  • Opprett nye avtaler for e-Faktura , avtalefaktura og faste overføringer
  • Ta vare på det du trenger av kontoutskrifter osv. fra den gamle nettbanken din
  • Makuler eller lever inn bankkort, kodebrikke fra den gamle banken din
  • Last ned mobilbank slik at du til enhver tid har full oversikt over økonomien din