Drømmer du om å fornye uterommet ditt?

Det er sommer! Gress og blomster skyter i været og tiden tilbringes utendørs.

Blir det ingen utenlandsferie kan det jo passer godt å kunne nyte fine sommerkvelder på en ny og overbygget terrasse med stemningsfulle lys og varmeovn i taket. Eller kanskje du drømmer om å gjøre oppkjørselen din til en fryd for øyet med pene, rene belegningsstein, kantet med fargerike blomster og busker?

Har du ikke rom for en større oppussingsjobb i ditt vanlige feriebudsjett, kan du se på mulighet for å refinansiere huslånet ditt. Ved å øke huslånet du allerede har, vil du kunne finansiere oppussingen og bare betale litt mer på lånet ditt hver måned.

Søk refinansiering

Hva innebærer refinansiering?

Refinansiering betyr i all enkelhet at du tar opp et nytt lån for å betale ned på det/de gamle eller øker eksisterende lån. Du kan søke om refinansiering med sikkerhet i boligen din, så lenge boliglånet er innenfor 85 % av boligens markedsverdi. Er det lenge siden du tok opp lån, må du få en ny verdivurdering av boligen for å fastsette dagens markedsverdi.

Du kan søke om refinansiering på nett eller du kan kontakte en av våre dyktige rådgivere. De kan gi deg gode råd på veien til å realisere drømmen din. Begynner du planleggingen nå, skal du se at denne sommeren vil gi deg mange fine og minnerike dager i nærmiljøet.

Ta kontakt med en rådgiver

Hva kan du bygge uten å søke?

Det er mye du kan bygge uten å måtte søke kommunen om det. Du kan bygge både terrasse, levegg, utebod og støttemur, du må bare passe på å holde deg innenfor lovlig størrelse, høyde og avstand til naboer. Snakk alltid med naboene dine før du starter arbeidet. Da er de forberedt på støy fra bygging og innvirkning på utsikt. Som regel vil en oppussing av uteareal være til glede både for deg selv og naboene dine. Direktoratet for Byggkvalitet gir deg oversikt over hva du kan bygge uten å søke, hvor mye av tomten din du kan bygge på og alt annet du har behov for innen utbygging. Les mer på Direktoratet for Byggkvalitet Merk at noen kommuner har ulik praksis og regler for utbygging. Har du for eksempel hytte ved sjøen kan reglene være noe annerledes. Det kan derfor lønne seg å sjekke de lokale regler før du setter i gang med et bygge prosjekt eller utendørs oppussing.