Hva koster boliglånet ditt?

Du er i modus for å kjøpe deg bolig og har kanskje gjort deg opp en mening om hva slags bolig du ønsker deg. Men hva vil den egentlig koste?

Dersom du ønsker å finne ut hvor mye du må betale hver måned dersom du skal kjøpe bolig og trenger finansiering ved hjelp av boliglån, vil lånekalkulatoren vår gi deg nettopp det.

Vår boliglånskalkulator regner ut hvor mye et boliglån vil koste ut ifra størrelse på lån, nivå på renten og nedbetalingstid.

Prøv vår lånekalkulator

Hvilken rente får du på boliglånet ditt?

Banken gjør en vurdering av din personlige økonomi og setter en rente på bakgrunn av den. Vi tar alltid utgangspunkt i renten som er listet opp i vår prisliste. Et godt utgangspunkt er derfor å benytte den renten når du beregner lånekostnaden i lånekalkulatoren vår. Effektiv rente er den renten du faktisk betaler når gebyrer og lignende er lagt inn i nedbetalingsplanen.

Skaff deg finansieringsbevis

Før du starter boligjakten for alvor bør du skaffe deg et finansieringsbevis. Du står  mye sterkere i en eventuell budrunde når du kan bevise at du har finansieringen i orden. Det kan faktisk være avgjørende om boligen blir din eller ikke.

Søk om Finansieringsbevis

Fordeler ved finansieringsbevis:

Du vet hvor mye du kan søke om lån til før du går inn i budrunder. Du slipper å ta forbehold om finansiering, et konkurransefortrinn dersom flere byr på samme bolig. Som boligkjøper vet du med sikkerhet at finansieringen er i orden. Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder, men kan fornyes 

Lånebegreper

Når du skal søke om boliglån kommer du borti mange ulike begreper som kanskje ikke er like lett å forstå. Vi har laget en liste med begreper og forklaringer som kan hjelpe deg  på veien.

Lykke til med boligjakten!

Lær mer om lånebegreper